logo

AİHM, TFF Dosyaları İle İlgili Kararını Açıklıyor

AİHM, TFF Dosyaları İle İlgili Kararını Açıklıyor

TFF’nin ilgili kurumlarından aldıkları cezalar nedeniyle iç hukuk tükenince AİHM’ye başvuran tıkanınca Sedat Doğan ve İbrahim Tokmak’ın dosyaları incelediği ve kararın açıklanacağı belirtiliyor.

AİHM Sedat Doğan ve İbrahim Tokmak’ın dosyaları inceledi. Resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

AİHM DAVALARDA KARARINI VERDİ, AÇIKLAYACAK

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM), Türkiye’de futbolun adaletli yönetilmediği ve verilen cezaların hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle açılan davalarda kararını verdi. AİHM, yaptığı duyuruyla 18 Mayıs tarihinde Galatasaray’ın önceki başkan yardımcısı Avukat Sedat Doğan, hakem İbrahim Tokmak ve futbolcu Deniz Naki ile ilgili kararını açıklayacak.

TFF’nin ilgili kurumlarından aldıkları cezalar nedeniyle iç hukuk tıkanınca AİHM’ye başvuran Sedat Doğan ve İbrahim Tokmak, hukuk mücadelesini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımışlardı.

Sedat Doğan ve İbrahim Tokmak’ın dosyalarını inceleyen AİHM tarafından resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılacağı belirtiliyor. AİHM, önceki kararlarında PFDK, Tahkim ve diğer kurulların yapılanmasını ve görev esaslarını kusurlu bulmuştu.

Edinilen bilgilerde, AİHM’nin özellikle Doğan ve Tokmak’ın dosyaları için “Tahkim Kurulu’nun bağımsız ve tarafsızlığı, ifade özgürlüğü, mahkemeye erişim hakkının engellenmesi gibi konularda TFF’yi kusurlu bulacağı iddia ediliyor.

AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi)’nin suçta ve cezada kanunilik ilkesinin zedelenmesine dikkat çektiği bir başka iddia…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ