logo

Ak Parti, 11’i Büyükşehir, 26 Kent Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Ak Parti, 11’i Büyükşehir, 26 Kent Belediye Başkan Adayını Açıkladı

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan AK Parti Tanıtım Toplantısı’nda İstanbul’un da olduğu 11’i Büyükşehir, 26 kent belediye başkan adayını açıkladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda aralarında İstanbul’un da bulunduğu 26 kentteki belediye başkan adayları açıklandı.

11 büyükşehir  Başkanı 15 kentin belediye başkan Adayı Açıklandı

31 Mart yerel seçimleri öncesi aday belirleme çalışmaları süren AK Parti’de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında, İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu’un olduğu 11 büyükşehir  ve Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta, Artvin’in arasında olduğu 15 kentin belediye başkan adaylarını açıkladı.

AK PARTİ İSTABUL BÜYÜKŞEHİR ADAYI MURAT KURUM

Erdoğan, Cumhur İttifakı‘nın İBB başkan adayının AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olduğunu açıklandı.

31 Mart 2024 seçimlerinde partilerini temsil edecek 11 büyükşehir ve 15 il belediye başkanlarını açıklayan Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylara başarı temennilerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, amaçlarının 31 Mart 2024 seçimleri için de milletin huzuruna gerçek belediyecilik sözünü yerine getirecek adaylarla çıkmak olduğunu belirtti.

ADAYLAR, TEŞKİLAT, ÜYELER GECE GÜNDÜZ SAHADA OLACAKLAR

15 Ocak Pazartesi günü diğer adaylarını tanıtacakları hem de seçim beyannamelerini açıklayacakları büyük bir tören yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim startını verdikleri bu törenle birlikte artık adaylarıyla, teşkilatlarıyla, üyeleriyle gece gündüz sahada olacaklarını kaydetti.

AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISI HALİÇ KONGRE MERKEZİ’NDE

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin ülkede istişare kültürünün en geniş ve etkin şekilde uygulandığı tek siyasi teşekkül olduğunu söyledi.

Yaklaşık 50 bin 500 mahalle ve köy muhtarımız da bu seçimde belirleneceğini kaydeden Erdoğan,  “Türkiye’de 31 Mart yerel seçimlerinde 30 büyükşehir ve 519 ilçesi, 51 il ve 403 ilçesi, 390 beldesiyle belediyecilikte yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti’nin 26 belediye başkan adayları:

11 BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI

  1. İstanbul: Murat Kurum
  2. Aydın: Mustafa Savaş
  3. Balıkesir: Yücel Yılmaz
  4. Bursa: Alinur Aktaş
  5. Denizli: Osman Zolan
  6. Erzurum: Mehmet Sekmen
  7. Eskişehir: Nebi Hatipoğlu
  8. Kocaeli: Tahir Büyükakın
  9. Muğla: Aydın Ayaydın
  10. Ordu: Hilmi Güler
  11. Samsun: Halit Doğan

15 İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

  1. Artvin: Mehmet Kocatepe
  2. Bingöl: Erdal Arıkan
  3. Bitlis: Nesrullah Tanğlay
  4. Çanakkale: Jülide İskenderoğlu
  5. Çankırı: Hüseyin Filiz
  6. Düzce: Faruk Özlü
  7. Edirne: Belgin İba
  8. Elazığ: Şahin Şerifoğulları
  9. Giresun: Ayetin Şenlikoğlu
  10. Isparta: Şükrü Başdeğirmen
  11. Kastamonu: Tahsin Babaş
  12. Rize: Rahmi Metin
  13. Sinop: Yakup Üçüncüoğlu
  14. Tokat: Eyüp Eroğlu
  15. Yalova: Mustafa Tutuk

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ