logo

Ak Parti ’14 Mayıs Seçim Beyannamesi’ni Açıkladı

Ak Parti ’14 Mayıs Seçim Beyannamesi’ni Açıkladı

Ak Parti Seçim Beyannamesinde kamuda işe alımlarda mülakatın kalkacağı, çalışanlara enflasyon üzerinde zam verileceği vaatleri yer aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti 81 sayfadan ve 6 kısımdan oluşan “Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar Seçim Beyannamesi 2023” başlıklı 14 Mayıs seçim beyannamesini açıkladı.

Ankara Spor Salonu AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan salondaki partililere hitap etti.

BİR KEZ DAHA MİLLETİN HUZURUNA GELDİK

“Vakit Türkiye vakti” diyerek girilen 2018 seçimlerinde milletten yeni yönetim sisteminin onayını aldıklarına işaret eden Erdoğan, bugün de “Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar” diyerek bir kez daha milletin huzuruna geldiklerinin altını çizdi.

SALONDA “600 MİLLETVEKİLİ ADAYI” DEĞİL “600 KAHRAMAN”

Salonda “600 milletvekili adayı” değil “600 kahraman” gördüğünü ifade eden Erdoğan, seçim beyanname açıklaması ve aday tanıtım toplantısındaki konuşmasında, “Türkiye’de ne vizyonuyla ne programıyla ne icraatıyla bizim önümüze geçene de böyle bir hazırlık yapana da böyle bir niyet besleyene de rastlamadık. Nitekim 14 Mayıs seçimlerine de aynı şekilde gidiyoruz. İşte bizim 21 yıllık envanterimiz. İşte bizim Türkiye Yüzyılı vizyonumuz. İşte bizim seçim beyannamemiz. İşte bizim heyecanımız, şevkimiz, aşkımız.” İfadelerini kullandı.

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDEN NOTLAR

Gençlere yönelik vaatler arasında “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız.” İfadeleri dikkat çekti.

KAMUDA İŞE ALIMLARDA MÜLAKAT KALKACAK

Ak Parti Seçim Beyannamesinde kamuda işe alımlarda mülakatın kalkacağına işaret edilerek, “Çalışanlara enflasyon üzerinde zam verilecek. Siyasi Partiler Kanunu değişecek. Parti kapatmaları Meclis iznine bağlanacak. Kamu işe alımlarında sözlü mülakat kalkacak. Dijital oylamaya geçilecek. Ülkemizi dijital dönüşümü ilgilendiren uluslararası endekslerde ilk 10’a taşıyacağız.” dijital dönüşümü hedfine dikkat çekiliyor.

TÜM ŞEHİRLERDEKİ YAPILARIN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) ve İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) yaşanan afetler çerçevesinde gözden geçirileceği, yeni gelişmeler ışığında ilave tedbirlerle detaylandırılacağı aktarılan beyannamede, afet risklerini esas alan bir şehir planlamasıyla, tüm şehirlerdeki yapıların gözden geçirileceği belirtiliyor.

YENİ EVLENECEKLERE 150 BİN TL KREDİ

Yeni evlenecek gençlere; iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli ve sıfır faizli 150 bin TL kredi verileceği vaat edilen Ak Parti Seçim Beyannamesinde, Sosyal yardımlardan yararlanma koşullarının standardize edeceğinin altı çizilerek, “Gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane bırakmayacağız. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçireceğiz. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan aileyi her türlü zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız. Ülkemizin dinamik nüfus yapısının korunması amacıyla doğurganlık hızını nüfus yenilenme oranının üzerinde tutacak politikaları uygulamaya devam edeceğiz. Hem çalışmak hem çocuğuyla ilgilenmek isteyen kadına uzaktan çalışma ya da kısmi çalışma gibi alternatif çalışma imkânlarını artıracağız.” Denildi.

ŞEHİR YAKINLARI VE GAZİLER, ENGELLİLER, YAŞLILAR

Kamu kurum ve kuruluşlarında şehit yakınları ve gazilerin iş ve işlemlerinin takip edileceği bir irtibat noktasının oluşturulacağı belirtilen beyannamede, şehit anne ve babalarının aylıklarını daha da iyileştirici düzenlemelerin hayata geçirileceği, evde bakıma ihtiyacı olan engelli ve yaşlıya düzenli bakan ve bunun için “Evde Bakım Yardımı” alanların kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik kapsamına alınacağı belirtildi.

TÜRKİYE’NİN İLK 20 ÜLKE ARASINDA YER ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Sanayi programı ile ilgili açıklamaların da yer aldığı beyannamede, şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizin ilaç ve tıbbi sektörlerdeki geliştirme ve üretim kapasitesini arttırarak, savunma sanayindekine benzer bir atılımı hayata geçireceğiz Mevsimlik tarım işçileri gibi gruplar için özel sosyal sigorta programları oluşturacak, sosyal güvenlik kapsamını en üst düzeye çıkaracağız. Tarımsal üretim, verimlilik ve lojistik planlamasını daha da güçlendirip, gıda arz güvenliğini sağlayacak, gıda fiyatlarındaki oynaklığın önüne geçeceğiz. Enerjide dışa bağımlılığı azaltıcı politikalarımıza paralel bir şekilde vatandaşlarımıza yansıyan enerji maliyetlerinde düşüş sağlayıcı bir yaklaşım sergileyeceğiz. Yapay Zeka alanında 50.000 kişi istihdam edilmesini, lisansüstü düzeyde 10.000 mezun sayısına ulaşmayı ve uluslararası yapay zeka endekslerindeki sıralamalarda Türkiye’nin ilk 20 ülke arasında yer almasını sağlayacağız.”

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

Düzensiz göçle mücadelenin süreceği kaydedilen beyannamede; “Göç yönetimi kapsamında ise “gönüllü, güvenli, onurlu geri dönüşlerin” sayısı artırılacak. Düzensiz göçle mücadele çalışmaları kesintisiz ve artarak devam edecek.
Özellikle büyük şehirlerde göç kaynaklı mekansal yoğunlaşmaya fırsat verilmeyecek. Zorunlu insani gerekçelere dayanan göçler hariç, mevzuata uygun olmayan, amaçsız, kitlesel veya bireysel hiçbir göç girişimine izin verilmeyecek.
Türkiye Yüzyılı’nda muhtarlık kurumu, kalkınmanın itici güçlerinden biri olacak. Muhtarlar tarafından getirilecek toplum yararına projelere yönelik destek programları oluşturulacak.” İfadeleri yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ