logo

AK Parti 2024 Yerel Seçimleri Adaylık Başvuru Süreci Başladı

AK Parti 2024 Yerel Seçimleri Adaylık Başvuru Süreci Başladı

AK Parti, yaklaşan 2024 yerel seçimi çalışmalarına startı ile başlayan süreçte işleyen takvimle,  yerel seçimlerde aday adaylığı başvurusu başladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

AK Parti’de yerel seçimler için adaylık başvurusu süreci başladı. Ak Parti aday başvurularının dijital ortamda alınmaya başlandığını açıklandı.

Son dakika; AK Parti’de 2024 yerel seçimleri için adaylık süreci başladı.

AK PARTİ SEÇİM İŞLERİ BAŞKANI AÇIKLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, belediye başkanlığı için adaylık başvurularının bugünden itibaren alınmaya başlandığını açıkladı.

Ak Parti aday başvurularının başladığını duyuran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, aday müracaatlarının dijital ortamda alınmaya başlandığını belirtti.

ADAYLARDAN GAZZE İÇİN BAĞIŞ ALINACAK

Ak Parti aday başvurularında aidatı almayacaklarını kaydeden Ali İhsan Yavuz, Gazze için bağış alınacağının altını çizdiği açıklamasında, “Büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin TL, il belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacak. Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimiz için AFAD tarafından kendilerine ulaştırılacak.” İfadelerine yer verdi.

Ön başvurunun dijital ortamda alınacağını söyleyen Yavuz, sonrasında aday formunun sıcak imzalı şekilde partiye teslim edilmesi gerektiğini anlattı.

BAŞVURUDA AİDAT YOK, GAZZE’YE BAĞIŞ VAR

AK Parti’nin 2024 yerel seçiminde adaylık aidatı alınmayacak, bunun yerine Gazze’ye bağış toplanacak.

Adaylardan; Büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacak. Bağışlar Gazzeye AFAD tarafından ulaştırılacak. şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLER BAŞVURU YAPAMACAK!

AK Parti’nin mevcut milletvekillerinin, kendilerine görev verilmediği sürece 2024 Yerel Seçimlerinde aday adaylığı için başvuruda bulunamayacağı açıklandı.

ADAYLIK BAŞVURUSU İÇİN SON TARİH 17 KASIM

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları 17 Kasım’a kadar devam edecek.

MECLİSİ ÜYELİĞİ BAŞVURULARI 3 ARALIK’TA SON

Meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği başvuruları da bugün başlarken, başvurular 3 Aralık’a kadar sürecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ