logo

AK Parti aday adayları Mülakatta

AK Parti aday adayları Mülakatta

ak_parti_mulakatAK Parti, aday belirleme sürecinde mülakatı 12 ayrı komisyon tarafından yapılıyor. Milletvekilliği için başvuran yaklaşık 6 bin aday adayı mülakata alınıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti’de day belirlemenin en önemli aşamalarından biri olan mülakat süreci, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun A Takımı’ndaki isimlerin başında olduğu 12 ayrı komisyon tarafından yapılıyor. Değişik bölgelerde çalışacak komisyonların başında M.Ali Şahin, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Beşir Atalay, Öznur Çalık, Nüket Hotar Ak APrti’nin önde gelen isimleri yer alıyor.

İstanbul’da Mehmet Ali Şahin, Ankara’da Mustafa Şentop

En çok başvurunun olduğu ve en fazla milletvekili adayının yarışacağı İstanbul bölgesinde mülakatları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin koordinasyonundaki ekip yapacak.

Ankara’nın aday adaylarıyla Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve üç üye görüşecek. Diğer iller gruplar halinde MYK üyelerinin başkanlığındaki alt komisyonlara verildi.

AK Parti’de aday adayları temayül yoklamalarının ardından bugünden itibaren Seçim İşleri Başkanlığı’nın koordinasyonunda Genel Merkez’de tek tek mülakata alınacak.

Mülakatlarda, aday adaylarının vizyonları, birikimleri, nitelikleri, geleceğe dair planları, Türkiye ve Ak Parti’ye ilişkin hedefleri, konuşmaları komisyonlar tarafından mercek altına alınacak. Ardından, temayül sonuçları, anketler, kanaat önderleri ve STK’ların görüşleriyle bir araya getirilen veriler ışığında hazırlanan raporlar, son aday tespiti için Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Komisyon’a aktarılacak. Aday adayları için ilk eleme mülakatlar sonrası olacak.

Ana Komisyonlar

15-22 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 4 olması beklenen ana komisyonlar devreye girecek.

Mülakatlarda elemeden geçmeyi başaran aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek.

Bu çalışma sırasında, özellikle küçük illerde önceki seçimlerde olduğu gibi kamuoyunun ve ilk kez de sivil toplum kuruluşlarının görüşüne başvurulacak.

Üst Komisyonun

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak.

23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Davutoğlu karar verecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ