logo

AK Parti, Adaylarını Tanıtıp Seçim Beyannamesini Açıkladı

AK Parti, Adaylarını Tanıtıp Seçim Beyannamesini Açıkladı

ak _ parti_aday_secim_beyannameBaşbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da 7 Haziran 2015 genel seçimleri Türkiye geneli milletvekili adaylarını tanıtarak, 100 maddelik seçim beyannamesini açıkladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Seçim beyannamesinin açılandığı ve adayların tanıtıldığı Ankara’daki toplantıda sivil anayasa hazırlanması için muhalefete çağrı yapan Davutoğlu, Başkanlık sistemini gerekli gördüklerini vurguladı.

Milletin Sesi Olmaya Var Mısın

7 Haziran’da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Sorusu ile konuşmasına başlayan Dautoğlu; “AK Parti kadroları milletin sesi olmaya var mısın? Bugün sizlerin huzurunuzda sadece bir genel başkan olarak değil, aynen sıradan bir nefer gibi beyaz kefenini giymiş Alparslan gibi çıkıyorum. Rumeli’ye geçen ama Viyana’ya kadar kubbeler serpen gönül erenlerini, alperenleri görüyorum ve burada İstanbul surlarına doğru yürürken bir suru değil, geri kalmış köhne zihniyeti yıkmak için yürüyen Fatih’in askerlerini görüyorum. Yine burada vatan tehlikede, dendiğinde Çanakkale’ye doğru şehitlik mertebesine yürümek için yola koyulan 15’lileri görüyorum. Bugün salonlardan taştığımız gibi, meydanlardan taşmaya hazır mısınız? 13 yıldır bizi alkışlayan dünyanın yanında, milli irade alkışlanacak. Ama Kılıçdaroğlu’nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak” dedi.

AK Parti Bir Gönül Ve Tarih Hareketi

AK Parti bir gönül ve tarih hareketi olduğu kadar erdemliler hareketi olduğunu ifade eden Davutoğlu, AK Parti kurulmadan önce, yola çıkarken, kurucu genel başkanımız ve kadrolarımız, bu hareketin adını erdemliler hareketi demişti. AK Parti kadroları 14 yıl içinde her aşamada erdemliler hareketi olduğunu ortaya koydu. Bu kadroların içinden küskünler bekleyenler oldu, yol değiştirecek diye bekleyenler oldu. AK Parti kadroları her şeyden önce bir erdemliler hareketinin neferleri olduklarını her yerde gösterdi.

6223 Aday Arasından 550 Adayı Seçmeye Çalıştık

İki – üç haftalık yoğun tempo ile 6223 aday arasından 550 adayı seçmeye çalıştıklarını vurgulayan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu; Bu aday adaylarının her biri kıymetliydi. Ben 6223 aday adayımızı da buradan tebrik ediyorum. AK Parti hareketinin ferdi olmak milletvekili olmak kadar önemlidir. Bizler için artık onlar AK Parti kadrolarının neferleridir. Bundan sonra da her biri gönlümüze yazılmıştır. 24’ncü dönemde milletvekilliği yapıp, milli iradeyi ayakta tutan kardeşlerime sesleniyorum. Mesele ‘liste dışı kalmak’ diye bir tabir var.

100 Maddelik Seçim Bildirgesi

Davutoğlu, “İnsana hitap etmeyen hiç bir siyasi düzen kalıcı olamaz. Yeni Türkiye insana, zamana ve mekana hakkıyla hitap eden kapsayıcı bir yenilenmenin eseri olacaktır” ifadeleri ile devam ettiği konuşmasında ‘Yeni Türkiye’yi tanımlayan 100 maddelik seçim bildirgesini okudu.

Yeni anayasal düzeninin odağında insan hak ve özgürlüklerinin yer alacağını vurgulayan Davutoğlu, “Özgürlük ve güvenlik kavramlarını birbirlerinin karşıtları değil birbirlerini tamamlayıcı unsur olarak görüyoruz. Siyasal meşruiyetin ve egemenliğin kaynağı eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan millettir. Amir olan millettir memur olan devlettir” diyerek özgürlüklerin yeni düzende ön planda olacağının altını çizdi.

Paralel Yapı İle 28 Şubat Gibi Mücadele

7 Haziran seçimleri sonrası yeni sivil anayasanın kabulünden sonra yasama ve denetim faaliyetleri yürütülürken demokratik hukuk devleti ilkeleri kapsamında yargı bağımsızlığı temel hedefleri olacağını söyleyen Davuoğlu, geçmişte 28 Şubat’la mücadele kararlılığı ile Paralel yapı ile mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

Adaylar İl İl Tanıtıldı

AK Parti milletvekili adaylarının isimleri şehirlere göre ismi okunan milletvekili adayları Davutoğlu’nun bulunduğu platforma gelerek, birlikte fotoğraf çektirdi.

Başbakan Davutoğlu, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nın ardından, AK Parti Genel Merkezi’nde, AK Parti’li büyükşehir ve il belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen 7 Haziran seçimleriyle ilgili istişare toplantısına katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ