logo

Ak Parti İstanbul İlçe Kongrelerine Hazırlanıyor

Ak Parti İstanbul İlçe Kongrelerine Hazırlanıyor

Bazı illerde kongre süreçlerini başlatan Ak Parti’de, İstanbul ilçe kongrelerini 8 Kasım’da Arnavutköy, Kağıthane ve Beykoz ilçeleri kongreleri ile başlatmaya hazırlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti’yi 2023 seçimlerine taşıyacak İstanbul ilçe teşkilatlarında 22 ilçe başkanının genel merkez tarafından görevden alındığı, başkanları değişeceği kesinleşen 13 ilçenin belirlendiği iddia ediliyor.

Yaklaşık 900 ilçede yeni teşkilat çalışmalarını tamamlayan, bazı illerde kongre süreçlerini başlatan Ak Parti’de 8 Kasım’da Arnavutköy, Kağıthane ve Beykoz ilçeleri ile İstanbul kongrelerini başlatmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz haftadan itibaren ilçe teşkilatlarına ziyaretlerde yapmaya başlayan AK Parti İstanbul il Başkanı Bayram Şenocak, ilçeleri kongreye taşıyacak teşkilat yapılandırılmasını tamamlanmasına çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe ile Teşkilatını ziyaret eden AK Parti İstanbul il Başkanı Bayram Şenocak, Genel Merkez kararı olarak, mevcut başkan Ail Kandemir ile Sancaktepe İlçe Kongresine gidileceğini iletti.

AK PARTİ SANCAKTEPE’DE MEVCUT BAŞKANI ADİL KANDEMİR İLE DEVAM

Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, AK Parti İstanbul il Başkanı Bayram Şenocak ilçe teşkilatını ziyaretinde kendisine, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, il başkanımız sayın Bayram Şenocak’ın oluruyla, güzel Sancaktepemizin ahseni takvim olarak gördüğüm her bir ferdine hadim olmak için yeniden: ya Allah bismillah.” İfadeleri ile kongre adaylık görevinin yeniden verildiğini kaydetti.

13 İLÇE BAŞKANI 7. KONGREDE YENİDEN ADAY OLMAYACAK

Çeşitli kaynaklarca iddia edilen kulis bilgilerine göre, değişim gerçekleşen, yeni isimler ile Genel Merkez adayı olarak kongireye gidilecek 13 ilçe başkanı Avcılar, Bahçelievler, Beylikdüzü, Beyoğlu, Esenyurt, Güngören, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer, Şişli, Tuzla ve Üsküdar ilçe başkanları 7. kongre sürecinde yeniden aday olmayacak.

İSTANBUL’DA 11 İLÇEDE İSE MEVCUT BAŞKANLARLA YOLA DEVAM KARARI

İstanbul’da 11 ilçede ise mevcut başkanlarla yola devam kararını netleştiren AK Parti, Arnavutköy, Bakırköy, Bayrampaşa, Başakşehir, Çatalca, Fatih, Kağıthane, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi ve Ümraniye ilçe başkanları, kongrelerine genel merkez adayı olarak katılacak.

14 İLÇEDE GENEL MERKEZ TARAFINDAN KONGRE ADAYI BELİRLENMEDİ

Elde edilen kulis bilgilerinde Adalar, Ataşehir, Bağcılar, Beşiktaş, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Esenler, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Pendik, Sultanbeyli, Şile ve Zeytinburnu’nun ise ilçe başkanlığı adaylık süreçlerinin henüz kesinleşmediği, 14 ilçede Genel Merkez tarafından kongre adayı olarak isim açıklanmadığı belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ