logo

Ak Parti Meclis Başkanı Aday Açıklandı!

Ak Parti Meclis Başkanı Aday Açıklandı!

ak_parti-TBMM_adayTBMM’nin 28 Haziran’da başlayacak olan başkanlık seçimi için 23 Haziran’daki adaylık başvurusu öncesi Ak Parti başkan adayını açıkladı. Ak Parti adayı İsmet Yılmaz.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın aday oldukları istişare sonucunda karar İsmet Yılmaz yönünde çıktı. Ak Parti Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz oldu. Resmi açıklamayı Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı.

7 Haziran seçimleri ile yenilenen TBMM’nin 28 Haziran’da başlayacak olan başkanlık seçimi için 23 Haziran’da başlayan adaylık başvurusu sürecinde son olarak Ak Parti  TBMM Başkan adayı belli oldu.

TBMM Başkanlığı seçiminin ilk adayı Halkların Demokratik Partisi( HDP)’nden Dengir Mir Mehmet Fırat olduğu açıklanmıştı. Daha sonra da, CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin meclis başkanı adayı olarak Deniz Baykal ismini belirlediklerini duyurmuştu. MHP yönetimi tarafından da adaylarının Cumhurbaşkanı adayları da olan Ekmeleddin İslamoğlu olduğu duyurulmuştu.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısının ardından düzenleyeceği basın toplantısında adaylarını açıklayacağı belirtilmişti. Başbakan Davutoğlu’nun basın toplantısını 12.30’da düzenleyeceği ve toplantıda, partisinin Meclis Başkan adayını açıklayacağı duyurulmuştu.

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın adaylığının öne çıktığı TBMM Başkan adaylığı, istişare sonucunda karar İsmet Yılmaz yönünde çıktı. Ak Parti Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz oldu. Resmi açıklamayı Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ