logo

Ak Parti’de Belediye Başkan Adayları Açıklanıyor

Ak Parti’de Belediye Başkan Adayları Açıklanıyor

AK Parti’nin 40 il ve ilçe için belediye başkan adayları cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti’de Perşembe ve Cuma günü karar adaylara tebliğ edildikten sonra belediye başkan adayları cumartesi günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimi aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak.

AK Parti’nin 2019 Mahalli İdareler Yerel Seçimi aday tanıtım toplantısı, 24 Kasım Cumartesi saat 14.00’te İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir tanıtım toplantısı düzenleneceğini, burada Ankara, İstanbul, İzmir dahil olmak üzere yaklaşık 40 seçim bölgesindeki adayların ilan edileceğini belirtmişti.

BAZI İLLERDE İTTİFAK KONUŞULUYOR

Ak Parti ve MHP arasında yürütülen ittifak çalışmalarına göre; Ankara, İstanbul, İzmir, Osmaniye, Mersin, Adana, Manisa, Antalya, Bursa’yla ilgili ittifak yapılması konuşuluyor.

ADAYLAR MHP’DEN Mİ AK PARTİ’DEN Mİ ÇIKACAK?

Bir işbirliğine gidilecekse önceden belirlenen bazı yerlerde AK Parti’nin, bazı yerlerde MHP’nin adayları desteklenecek. Ama bu sadece belediye başkan adayları konusunda olacak, belediye meclisi üyeleriyle ilgili ittifak yapılmayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ