logo

Akademik bürokratlar geliyor

Akademik bürokratlar geliyor

Ankara merkezli US Eğitim Danışmanlık ve Organizasyon Şirketi Psikolog Sevda Güner öncülüğünde ilk kez bürokratlara yönelik uluslar arası düzeyde bir akademi kuruyor.

Bülent ŞANLIKAN imzalı Akşam gazetesinin haberi; Türkiye’de ilk! Partilerin kurdukları siyaset akademilerinin ardından özel sektör de atağa kalktı.

Ankara merkezli US Eğitim Danışmanlık ve Organizasyon Şirketi ilk kez bürokratlara yönelik bir akademi kuruyor. Projenin mimarı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarına öfke ve stres yönetimi gibi eğitimler veren psikolog Sevda Güner. Güner, 5 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek tanıtım toplantısının ardından eğitimlerine başlanacağını belirterek, ekledi:

 
TEK BAŞINA MEVZUAT EĞİTİMİ YETERSİZ

– Amacımız çabuk karar alabilen, çağa ayak uydurabilen, konusuna hakim bürokratların gelişmesini sağlamak. Akademimizi ‘Yeni dönem bürokrasi’ anlayışı olarak tanımlayabiliriz. Bürokratların tek başına mevzuat eğitimi almaları yeterli değil. Duygusal zekalarına katkı sağlayacak eğitimlere ihtiyaç var.
– Programın sonunda sertifika veriyoruz. Sorbonne ile Cambridge Üniversiteleri ile sertifika anlamında görüşmelerimiz var. Eğitim başlamadan önce protokollerimizi imzalamayı hedefliyoruz.

KİMLER DERS VERECEK?

Akademide ders verecek isimlerden bazıları şöyle:
l AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki / Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri.
l Macaristan Maslahatgüzarı Zoltan Feher,
Norveç Büyükelçisi Janis Björn Kanavin / Avrupa Bürokrasisi
l İsrail Başkonsolosu Moshe Kamhi / Ortadoğu Bürokrasisi
l Yazar Emre Uslu / Bürokraside Güvenlik Algısı ve Terör
l Prof. Ömer Turan ve BBP lideri Mustafa Destici/ Türkiye’de Bürokratların Uluslararası Düzeyde Bilmesi Gereken Türkiye Sorunları (Kıbrıs, Ermeni sorunu ile terör.) (Akşam)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ