logo

AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERDEN “MASUMİYET” SERGİSİ

AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERDEN “MASUMİYET” SERGİSİ

MÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilimdalı hocalarından Prof. Dr. Ümran BULUT ve Prof. Dr. Erol BULUT eşliğinde 19 öğrencinin katılımıyla “Masumiyet” sergisi açıldı.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilimdalı hocalarından Prof. Dr. Ümran BULUT ve Prof. Dr. Erol BULUT eşliğinde açılan  4. sınıf ve yüksek lisanstan 19 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen “Masumiyet” sergisinde 50 resim sergilenmekte.

Çağdaş sanat örneği olarak değerlendirilebilecek sergi 25 Nisan-1 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ataşehir Novada AVM Cemal Süreyya Kültür Merkez’inde izlenebilir.

Sergi, Masumiyet Müzesi (Orhan Pamuk-29 Ağustos 2008) romanı ve Diren (Sarah Gavron-12 Ekim 2015) filmi irdelenmesiyle oluşan resimlerinin öncü bir referansı olan “Masumiyet”i anlatıyor. Ayrıca toplum kurallarına karşı hak arama, mücadele, sıkılmışlık, yıkım, kaos ve göç kavramlarına da yoğunlaşılmış. Bu durumda okunan bir roman, izlenen bir filmin gerçekliğinin yoğunlaşması ve içselleşip aynı başlık altında farklı dertler ile özgün yapıtlara ulaşılmış.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ