logo

Akdeniz Antalya Körfezi’nde Deprem

Akdeniz Antalya Körfezi’nde Deprem

antalya_korfezi_depremBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Antalya açıklarında merkez üstü Akdeniz olan bir deprem meydana geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Antalya Körfezi’nde meydana gelen depremin derin odaklı bir deprem olduğu ve 6.0 büyüklüğünde olduğu bildiriliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD)’dan yapılan açıklamada Antalya’da saat 17.21’de merkez üssü Akdeniz Doğu Baseni olan 6,0 büyüklüğünde sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

Akdeniz merkezli deprem, Antalya kent merkezinin yanı sıra Serik, Kumluca, Kemer ve Manavgat ilçeleri ile KKTC, Adana, Mersin, Hatay, Konya’da da hissedildiği bildiriliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkez üssünü Antalya Körfezi’nin doğusunda, deniz tabanının 11 kilometre derinliğinde ve sahilden 100 kilometre açıkta olarak saptadığı deprem saat 17.21’de meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Antalya’da meydana gelen ilgili yaptığı açılamada, “Derin odaklı bir deprem. Dolayısıyla daha geniş bir alanda hissedilebilir ama tahrip gücü daha az bir deprem” dedi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ