logo

Aldoğan, ‘Sırtımızı Sıvazlayan Değil, Kucaklayana Desteğimiz Olacak’

Aldoğan, ‘Sırtımızı Sıvazlayan Değil, Kucaklayana Desteğimiz Olacak’

Ataşehir’deki Kastamonu derneklerinin çatı kurtuluşu Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu yönetimi bağlı derneklerin temsilcileri kahvaltılı toplantıda basınla buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de Kastamonuluların temsilde hak ettiği noktada olmadıklarını kaydeden Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, Sırtımızı sıvazlayan değil, kucaklayana desteğimiz olacak.” dedi

Mustafa Kemal Aldoğan; “Sırtımızı sıvazlayanların değil, bizleri kucaklayanların yanında olacağız”

Ataşehir’deki Kastamonu derneklerinin çatı kurtuluşu olarak 2021 Yılında kurulan Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu, Esatpaşa Mahallesi’nde bulunan federasyon merkezinde federasyon ve bağlı derneklerin başkan, yöneticileri ve temsilcileri ile basın mensuplarının buluştuğu kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi.

ATAŞEHİR KASTAMONU DERNEKLER FEDERASYONU YÖNETİCİLER VE BASINLA BULUŞTU

2016 yılında kurulan Ataşehir Kastamonulular Derneği öncülüğünde 12 derneğin katılımıyla 2021 yılında federasyonlaşarak, Ataşehir’deki Kastamonu derneklerini bünyesinde toplayan çatı kuruluşu Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu, pandemi sonrasında çalışmalarına hız vererek federasyon merkezinde basın mensuplar ve yöneticiler ile buluştu.

FEDERASYON MERKEZİNDE KAHVALTILI TOPLANTI

Federasyon merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan ve federasyon yöneticileri ile federasyona bağlı dernek başkanlarıyla Ataşehir’de faaliyet gösteren medyası temsilcileri katıldı.

KASTAMONUN İLK KADIN MİTİNGİNİN YAPILDIĞI İL

Kastamonun ilk kadın mitinginin yapıldığı il olduğuna dikkat çeken Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan; milli mücadele döneminde Anadolu’ya mühimmat taşınan ilçe olan İnebolu’nun tek kurtuluş savaşı madalyası olan ilçe olduğunun altını çizerek, İstiklal yolu ile Kurtuluş savaşına cepheye mühimmat taşınan tek yoldur.” Dedi.

SIRTIMIZI SIVAZLAYANLARIN DEĞİL, BİZLERİ KUCAKLAYANLARIN YANINDA OLACAĞIZ

Kastamonu’nu Ataşehir’deki yerinin altını çizen Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, siyasilere mesajında, “Bundan böyle Kastamonu Dernekler Federasyonu olarak sırtımızı sıvazlayanların değil, bizleri kucaklayanların yanında olacağız.” İfadelerine yer verdi.

ALDOĞAN, YAPACAKLARI VE YAPMAYI PLANLADIKLARI ÇALIŞMALARI PAYLAŞTI

Kuruluşundan bu güne yapılan çalışmaları aktaran Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, önümüzdeki süreçte yapacakları ve yapmayı planladıkları çalışmaları da katılımcılarla paylaştı.

NORMALLEŞME SÜRECİ İLE BİR ARAYA GELME İMKÂNI BULDUK

Pandemi sürecinde tanışma buluşmasını ve faaliyetler gerçekleştiremediklerini belirten Aldoğan, “2 yıldır bu tür faaliyetler yapma imkânı bulamadık. Şimdi yeni yeni normalleşme süreci ile birlikte bir araya gelme imkânı bulduk. İlk buluşmamızı siz değerli basın mensuplarımızla gerçekleştirerek, faaliyet başlangıcımızı yaptık.” Şeklinde konuştu.

DERNEKLERİ FEDERASYON ÇATISI ALTINDA BULUŞTURUYORUZ

İstanbul’da olduğu gibi Ataşehir’de kalabalık Kastamonulu nüfusu olduğuna dikkat çeken Aldoğan, “Pandemi döneminde sivil toplum kuruluşlarının hareketleri sınırlandırdı. Dernekleri federasyon çatısı altında buluşturuyoruz. Federasyon merkezimizde derneklerimizi ağırlıyoruz. İstanbul’da 39 ilçede tek il dernek federasyonuyuz. 81 ilimizde kardeş ve eşitiz. Bizim amacımız diğer Kastamonu sivil toplum kuruluşlarıyla rakip olmak değil. Amacımız, dil, din ve siyaset ayrımı gözetmeksizin herkesin kültürlerini, ihtiyaçlarını karşılamak. Ülkenin tamamıyla kaynaşmak. Kastamonulu hemşehrilerimizin hak ettiği noktada olmalarını sağlamak istiyoruz. Siyasette demografik olarak istediğimiz yapıya sahip değiliz. Bugün Kastamonulu belediye başkanımız dâhi yok. Diğer illerin başarısını bu anlamda kutluyorum. Hem Kastamonu hemde Ataşehir ilçemizde hizmet vermek istiyoruz.” Dedi.

ONLARIN BİZE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Federasyonun ve merkezin kapısının açık olduğunu ifade eden Mustafa Kemal Aldoğan, “Söz konusu vatansa, Kastamonu en çok şehit verdiğimiz bir ildir. Savaş bitince ülke yönetiminde Kastamonulular fazla söz sahibi olamamış. Bizim bölgemizde ayrımcılık yoktur.” Vurgusu ile Kastamonulular olarak devletini seven, fedakar bir halk olduklarının altını çizdi.

SİYASİLERİN ONLARIN BİZE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Aldoğan konuşmasında, “Kastamonu halkı pek siyaseti sevmiyor. Dayanışma anlamında bizim bir sorunumuz yok. Demokrasi, seçimler olmuş. Temsil noktasında hak ettiğimiz noktada değiliz. Sırtımızı sıvazlayan değil, kucaklayana desteğimiz olacak. Ülkenin manevi değerlerine saygı duyanlara saygımız sonsuz. Biz artık siyasi partilerin kapısına gitmek değil, onların bize gelmesini istiyoruz. Kastamonulu hemşehrilerimizin belirli noktalarda olmasını arzuluyoruz.” İfadelerine yer verdi.

ATAŞEHİR’DEN KASTAMONU’YA KÜLTÜR TURLARI DÜZENLENECEK

Kastamonu’nun tanıtımı için çalışacaklarını kaydeden Mustafa Kemal Aldoğan, “Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir yere sahip İstiklal yolu yürüyüşüne destek vermek ve daha iyi şekilde tanıtılması için çalışmaları destekleyeceğiz. Ataşehir’den Kastamonu’ya kültür turlarını hayata geçireceğiz.” Dedi.

ATAŞEHİR’DEKİ KASTAMONU DERNEKLERİ KATILDI

Toplantıya katılan federasyon üyesi; Ataşehir Kastamonulular Derneği, Kastamonu İhsangazi Eğitim Tanıtım Dayanışma ve Kültür Derneği, Araç Kavak Köyü Derneği, Araç Susuz Köyü Derneği, Araç Sümenler Köyü Derneği,  Cide Döngelce Derneği, Cide Pelitovası Derneği, Cide Türbe Altı Derneği, Şenapazar Derneği, Cide Kethuda Derneği, Cide Güzel Yayla Derneği başkan ve temsilcileri ile Federasyon yönetimi ve Kadın Kolları üyeleri kendilerini tanıttılar.

Kastamonu’da yaşanan sel felaketi nedeniyle sorumluluk çerçevesinde desteğimizi en iyi şekilde verdiklerini hatırlatan Mustafa Kenmal Aldoğan,  Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu olarak kurslar, paneller ve sempozyumların arasında olduğu etkinlik ve Kastamonu kültürünün tanıtılacağı gece yapmayı planladıklarını kaydetti.

Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu yönetiminde görev alan isimler şöyle:

Başkan: Mustafa Kemal Aldoğan

Yönetim Kurulu Üyeleri

  1. Ekrem Aydın
  2. Yılmaz Sağlamdemir
  3. Sezai Ünlü
  4. Şükrü Zengin
  5. Mithat Güven
  6. Zeki Çatıkkaya
  7. Bayram Mut
  8. Halil Yaman
  9. Nevzat Yıldırım
  10. Selattin Vural

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ