logo

Alexa Ölçümünde Türkiye’nin En Üst Sıralarındaki İnternet Siteleri

Alexa Ölçümünde Türkiye’nin En Üst Sıralarındaki İnternet Siteleri

Dünya üzerinde 1.5 milyarın üzerinde aktif internet sitesinin değerlendirildiği ve sürekli güncellenen Alexa sıralaması, aynı zamanda bu internet sitelerinin değerlerini ölçen bir sistem.

Recep Kenan/itvhaber.com

İnternet siteleri pandemi sürecindeki kısıtlı koşullarda daha da artarak yaşamlarımızda yer almaya devam ediyor. Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında kısıtlama günlerinde sanal internet ortamında alış veriş oranlarında önemli artış kaydedildi.

TÜRKİYE’DE ALEXA ÖLÇÜMLERİNE GÖRE İLK 5 SİTE

Türkiye’de Alexa ölçümlerine göre en son değerlendirmede ilk 5 sırada yer alan siteler; 1 Google.com, 2 Youtube.com, 3 Google.com.tr, 4 Facebook.com, 5 Sahibinden.com olarak açıklandı.

Sokak kısıtlamasının gündeme geldiği, evlere kapandığımız günlerde haber alma, alışveriş ve benzer ihtiyaçlarımıza kadar birçok farklı konuda ihtiyacımızın karşılandığı internet sitesine ulaşmak mümkün.

Alışveriş içerikli internet siteleri hem gelir kaynağı, hem de ziyaretçiler için bilgiye ve ihtiyaçlarına kolay ulaşım ve tedarik imkanı sağlıyor.

Alexa gibi siteler ise bu internet sitelerinin verilerini değerlendirerek sıralamaya sokuyor ve sitelerin değerleri hakkında fikir veriyor.

Bu arada Alexa sıralamasında itvhaber.com sitemiz dünya sıralamasında 500 binin altında, itvhaber.com ülkemiz sıralamasında ise 12 bin civarında yer alıyor.

Alexa verilerine göre ülkemizin en değerli internet siteleri hangileri?

TÜRKİYE’NİN ÜST SIRALARDA YER ALAN, EN DEĞERLİ İLK 20 SİTESİ

1 Google.com

2 Youtube.com

3 Google.com.tr

4 Facebook.com

5 Sahibinden.com

6 Trendyol.com

7 Eba.gov.tr

8 Ensonhaber.com

9 Live.com

10 Hurriyet.com.tr

11 Hepsiburada.com

12 Turkiye.gov.tr

13 Netflix.com

14 N11.com

15 Memurlar.net

16 Milliyet.com.tr

17 Instagram.com

18 Zoom.us

19 Eksisozluk.com

20 Mynet.com

ALEXA DÜNYA SIRALAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ