logo

Ali Dumankaya ‘Yenisahra’da Belirleyici Etken İmar’

Ali Dumankaya ‘Yenisahra’da Belirleyici Etken İmar’

Ali_dumankaya_2016_eylul-lansman_yenisahra_imarAli Dumankaya, Yenisahra’da belirleyici etkenin imar planı olduğunu, plan onaylanıp ruhsat alınması durumunda Eylül 2016’ta ortasında da lansmana çıkabileceklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleri ile görüşmelerin devam ettiğine dikkat çeken  DYK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya Ali Dumankaya, kentsel dönüşüm uygulamayı hedefledikleri 240 dönüm bölgede 60 dönümlük bir alanda anlaşmanın tamamlandığını, çalışmalarda belirleyici etkenin “halen onaylanmayan 1/5000’lik İmar Planı” olduğunu söyledi. Ali Dumankaya, Yenisahra’da plan onaylanıp ruhsat alınması durumunda Eylül 2016’ta ortasında da lansmana çıkabileceklerini söyledi.

Emlaktasondakika.com’da Hüseyin Belibağlı imzasıyla yer alan  habere göre; Yenisahra’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleri ile görüşmelerin devam ettiğine dikkat çeken Ali Dumankaya, “Bölgenin geleceği çok parlak. Ataşehir ve E-5’in hemen yanı başında. Burada 60 dönümlük bir alan ile anlaşmaya vardık. Görüşmeler devam ediyor. Eğer hedeflediğimiz gibi 240 dönüme ulaşabilirsek yeni bir kent olacak. Çok katlı olmayan, kendi içinde ring ulaşım hattı olan bir konsept kurguluyoruz” diye konuştu.

Yenisahra’daki çalışmalar için belirleyici etkenin imar planları olduğunu söyleyen Dumankaya, “Ataşehir’in 1/5000’lik haritaları İBB’de halen onaylanmadı. Onlar onaylandığı ve ruhsatı aldığımız zaman Eylül 2016’ta ortasında da lansmana çıkabiliriz” diye konuştu.

Kağıthane’de Eylül 2015’te Lansman

Öte yandan, Kağıthane’de Beşler Sucuk’un 9 bin 500 metrekare yüzölçümündeki arsasının üzerinde yer alan fabrikanın kaldırıldığını belirten Dumankaya, “Arsanın her tarafı kullanılmış. Onları kaldırıyoruz. Burada hiç yapmadığımız yeni bir konsept geliştirmek için çalışıyoruz. 1+1 ve 2+1’leri ağırlıkta olacağı, bu zamana kadar yapılan işlerden “iki tık” daha yukarıda bir iş olacak. 20 bin metrekare satılabilir alan ve 200 civarında konut planlıyoruz. Ruhsatları yetiştirebilirsek Eylül 2015’te lansmana çıkacağız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ