logo

ALİÖZÜ GEÇİT VE KAVŞAĞI PROJE AŞAMASINA!

ALİÖZÜ GEÇİT VE KAVŞAĞI PROJE AŞAMASINA!

aliozu_Hasan - Sopaci_onderCan kayıplarının, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı Gerede- Samsun (D 100) karayolu Aliözü Köyü kavşak ve bağlantı çalışması proje aşamasında.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul  – Samsun (D100) karayolu Çankırı, Çerkeş ilçesi Aliözü Köyü yolu bağlantısı trafik kazalarının sık görüldüğü önemli noktalardan. Geçtiğimiz gün yaşanan kazada yolu kapatan Aliözü Köylüleri adına Belediye Başkanı Hasan Sopacı aracılığı ile Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden bölgedeki geçit çalışmasının proje aşamasına geldiğini ve çalışmaların hızlandırılacağı sözünü aldıklarını söyledi.

KARAYOLLARI 4.BÖLGE MÜDÜRÜ MUSTAFA KARADEMİR İNCELEME YAPTI

aliozu_koyu_ onder

Aliözü Köyü yol kavşağı ve organize sanayi yol kavşağı Toki Yolu ve hastane yolu üst geçit projelerini hayata geçirmek için Karayolları 4.Bölge Müdürü Mustafa Karademir’in Çerkeş’e geldiğini hatırlatan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, bölgede incelemelerde bulunan Mustafa Kardemir’in Ankara yolu girişi için çalışmalara başlandığı müjdesini verdiğini ifade etti.

“5’İ ÖLÜMLÜ 20’NİN ÜZERİNDE KAZA”

Çankırı Çerkeş Aliözü Köyü yolu bağlantısı bölgede trafik kazalarının görüldüğü önemli noktalardan biri. Şehirlerarası ve çok hareketli bir karayolu olan Gerede – Samsun üzerindeki Aliözü Köyü kavşağında bölge halkı bu güne kadar 5 ölümlü kazada 4 yakınlarını kaybetti. 15’in üzerinde de ağır yaralanmalı ve ağır maddi hasarlı trafik kazasının da yaşandığı kavşakta düzenleme yapılması bekleniyor.

SON KAZADA; 2 AĞIR YARALI VE AĞIR MADDİ HASAR

Önceki gün de D-100 karayolunun Aliözü Köyü kavşağında, otomobille traktör çarpıştığı kazada traktör sürücüsü M. A. ve 34 plakalı otomobil sürücüsü Ş. B. ağır yaralanmıştı. Bölgede meydana gelen kazanın ardından yaklaşık 300 kişi yolu 3 saat ulaşıma kapatmıştı. Kaza sonrası yakınlarını kaybedenlerin de aralarında olduğu bölge halkı tarafından köprülü geçit taleplerini duyurup dikkate alınmasını sağlamak amacıyla yolun kapatılması sonucu Gerede – Samsun karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşmuştu.

HALK “KÖPRÜLÜ KAVŞAK” TALEBİYLE YOL KAPADI

yol kapatma-cerkes

Yaşanan ölümlü kazaların ortadan kalkması ve yeni ölümlerin yaşanmaması için “Köprülü Kavşak” talebi ile İstanbul – Samsun (D100) karayolunu Aliözü Köy kavşağında kapatarak trafiğin akışını engelleyen bölgede yaşanan kazalarda yakınlarını kaybedenler, Aliözü Köylüleri, ve Çerkeşliler ile konuşan yetkililer 3 saate yakın kapalı kalan yolun açılmasını sağlamıştı.

cerkes_ belediye baskani _hasan sopaciBAŞKAN HASAN SOPACI ÖFKELİ HALKI YATIŞTIRDI

Halkın yolu açmasında olay yerine gelerek yolu kapatan halkla görüşen Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı öfkeli halkı yatıştırdı. Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, İstanbul Aliözü Köyü Dernek Başkanı Önder TOZAN, Ankara Aliözü Köyü Dernek Başkanı Eşref KARAEŞME önceki kazalarda yakılarını kaybedenlerin de aralarında bulunduğu geçit isteyen öfkeli halkı sakinleştirmekte etkili oldular.

GEÇİT PROJE AŞAMASINDA

Bölge halkı adına konuşan İstanbul Aliözü Köyü Dernek Başkanı Önder TOZAN, Ankara Aliözü Köyü Dernek Başkanı Eşref KARAEŞME,  “İstanbul – Samsun (D100) karayolunu Aliözü Köy kavşağında çok sık ölümlü kazalar oluyor. Vekillerden, Valimizden söz aldık. Hala Köprülü kavşak yapılacağı konusunda endişelerimiz var. Şimdi bakalım söz verdiler 4 bölge müdürümüz proje ihale aşamasına geldi diyor. İnşallah alt geçit yapılır, Yarın belediye başkanımız ile görüşmeye gideceğiz. Trafiği Başkanımızın sözüne güvenerek açtık. Köprülü kavşak düzenlemesi yapılmazsa yolu tekrar kapatırız sözleri ile halkın düşüncelerini dile getirmişlerdi.

aliozu_Hasan - Sopaci_onder-

KARAYOLLARI 4 BÖLGE MÜDÜRÜ İNCELEMEDE BULUNDU

9 Haziran’da D100 Gerede – Samsun karayolu Aliözü Kavşağının olduğu bölgede Karayolları 4 Bölge Müdürü Mustafa Karademir ve Çerkeş Belediye Başkanı Hasan onder tozan_aliozuSopacı ile incelemelerde bulunduklarını belirten İstanbul Aliözü Köyü Dernek Başkanı Önder TOZAN, Başkan Hasan Sopacı aracılığı ile yapılan görüşmelerde “Köprülü Alt Geçit” çalışmasının proje aşamasına geldiğini, mevzuatın tamamlanarak ihale yapılmasının beklendiğini söyledi.

Başkan Sopacı ile bölgede ölümlü kazaların yaşandığını hatırlatarak son kazaya dikkat çektiklerini söyleyen Önder Tozan, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden çalışmaların hızlandırılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ