logo

Altyapı Oyuncuları ‘Futbol Bir Oyundur’u Seyretti

Altyapı Oyuncuları ‘Futbol Bir Oyundur’u Seyretti

Enis Fosforoğlu’nun 10 yıl önce yazdığı “Futbol Bir Oyundur” adlı UEFA’dan teşekkür alan müzikli çocuk tiyatro oyunu, ‘Temiz futbol, kavga etmeyen seyirci’ vurgusu yapıyor.

Yılların sanatçısı Enis Fosforoğlu’nun 10 yıl önce yazdığı “Futbol Bir Oyundur” adlı müzikli çocuk tiyatrosu yeniden sahnelerde…

Oyunun ilk iki gösterimi Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sömestr şenlikleri kapsamında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapıldı.

HDI Sigorta’nın sponsorluğunu yaptığı oyunun yönetmenliğini Seren Fosforoğlu yapıyor. Ali Otyam’ın müziklerini yaptığı oyunda Seren Fosforoğlu, Can Ergen, Yeliz Yalçın, Mehmet Küçük, Erol Acar, Başak Arslan, Saliha Yalçın ve Arda Kaya rol alıyor.

Çocuklara sporun faydalarını anlatan, fair-play ruhunu aşılayan müzikli oyunla çocukların hem eğlenmesi hem de doğru taraftar olmayı öğrenmesi amaçlanıyor.

Fosforoğlu’nun yazdığı, skeçlerden oluşan müzikli bir kabare olan, aynı zamanda yetişkinlerin de çocuklarıyla birlikte izleyip eğlenebileceği, 2010 yılında UEFA’dan teşekkür alan oyun, ‘Temiz futbol, kavga etmeyen seyirci’ vurgusu yapıyor.

Oyunu Atletik Ataşehir Spor Kulübü kurucularından Zeynep Özcan ve altyapı oyuncuları da seyretti.

Zeynep Özcan, oyun sonrası yaptığı değerlendirmede gerek kendisinin gerekse Atletik Ataşehir Spor Kulübü kurucuları olan arkadaşları Serhat Akdoğan, Ömer Bulut ve Sinan Çelik’in spor ile kültür ve sanatın ayrılmaz bir bütün olduğuna inandıklarını belirterek, “Biz altyapıda eğitim alan oyuncularımızın sadece sportif açıdan gelişimini sağlamıyoruz. Kültürel ve sosyal anlamda da gelişmeleri bizim için çok önemli. O nedenle de bugün altyapıdan 15 oyuncumuzla birlikte Enis Fosforoğlu’nun yazıp kızı seren Fosforoğlu’nun yönettiği oyunu seyretmeye geldik. Oyunu çok beğendim. Oyuncularım ve aileleri de çok beğendiler oyunu… Bizim de felsefemiz de aynı; önce iyi bir insan olmak… Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada oyuncularımızı tiyatroya götüreceğiz,” dedi.

Enis Fosforoğlu da yaptığı kısa değerlendirmede oyun ile daha çok çocuğa ulaşmak istediklerini, geleceğin taraftarları olan çocuklara futbolun bir oyun, sevgi ve eğlence olduğunu anlatmak istediklerini söyledi. Fosforoğlu oyunu seyretmeye gelen Zeynep Özcan ve sporcularla tanışarak, onlara oyunun yazılış hikayesini anlattı. Oyun sonrası genç futbolcular ve oyuncular birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

Oyunun önümüzdeki günlerde sahneleneceği yerler:

27 Ocak Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi Saat 12:00

28 Ocak – 09 Şubat Saat 13:00 Akasya Avm

01 Şubat Zorlu Avm Drama Sahnesi Saat 14:00

Turne

10 Şubat İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuar Gençlik Tiyatrosu Salonu Saat 11:00

16 Şubat Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım K.M Salonu saat 13:00 Cumhuriye mah. Dinçer sok. No: 5 (Subay Orduevi Arkası) Eskişehir

17 Şubat Ankara Çankaya Belediyesi- Yılmaz Güney Sahnesi Saat 13:00

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ