logo

Ambarlı ve Ataköy Atıksu Tünelleri Hızla İlerliyor

Ambarlı ve Ataköy Atıksu Tünelleri Hızla İlerliyor

İSKİ tarafından İstanbul’da ileri biyolojik atıksu arıtma kapasitesini arttırmak amacıyla inşasına başlanan Ataköy ve Ambarlı Atıksu Tünellerinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

İSKİ’nin dev atıksu yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Marmara Denizi’nde yüzde 100 ileri biyolojik arıtma hedefiyle çalışmalarını sürdüren İdare, Küçükçekmece Gölü’nün sağ ve sol sahil bölgesinden toplanan atıksuları Ataköy ve Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktaracak olan Ataköy ve Ambarlı Atıksu Tünellerinin inşaat çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Çalışmalar tamamlandığında, halihazırda Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma Tesisi’nde arıtılan atıksular, Ataköy ve Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerine aktarılacak ve ileri biyolojik seviyede arıtılması sağlanacaktır. Böylece Marmara Denizi’ndeki su kalitesinin yükselmesine katkıda bulunulacaktır.2003 yılından bugüne İstanbullulara hizmet veren ve günlük 354 bin metreküp kapasiteye sahip olan Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma Tesisi ise devre dışı kalacaktır.

TOPLAM MALİYET 290 MİLYON LİRA

Ambarlı Atıksu Tüneli, 2 bin 200 milimetre çapında ve 6 bin 65 metre uzunluğunda inşa edilecek. Tünelin, 2022 yılı sonunda bitirilmesi öngörülürken güncel maliyeti 90 milyon Türk Lirasıdır.

3 bin 600 milimetre çapında ve 8 bin 620 metre uzunluğundaki Ataköy Atıksu Tüneli ise 2023 yılı sonunda devreye girecek ve güncel maliyeti 200 milyon Türk Lirasını bulacaktır.

Tüneller, TBM Makinesi ile inşa ediliyor. Bu sayede, çalışma tamamen yer altında gerçekleştiriliyor. İnşaatlar sebebiyle gündelik hayat olumsuz etkilenmiyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ