logo

Anadolu Yakasının En Büyük Kapalı Pazar Yeri Ataşehir’de

Anadolu Yakasının En Büyük Kapalı Pazar Yeri Ataşehir’de

pazar yeriAtaşehir, Küçükbakkalköy’de kurulan semt pazarı 7500 m2 kapalı alana sahip çok amaçlı Anadolu Yakası’nın  en büyük Kapalı Pazar Yeri bölge halkının hizmetine giriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası ile Ataşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa planlanarak yapımı sürdürülen Anadolu Yakası’nın en büyük kapalı pazar yeri 7500 m2 kapalı alana sahip. 200 tezgah kapasiteli kapalı pazar yerinde kapalı devre yayın yapılacak. Çarşamba günleri de “Sosyete Pazarı”nın kurulacağı ve tekstil ağırlıklı olacağı söylendi.

Belediye ve oda olarak birlikte tasarlanan Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Yeri’nin tamamlanmak üzere olduğu ve yakında hizmete gireceği bilgisini veren Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu ile Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkan Vekili Zeynel Abidin Ayvataş Pazar yeri ile ilgili şunları söylediler:

pazar_k

“Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Yeri’nde haftada iki gün, Çarşamba ve Pazar günleri halkın ihtiyaçlarını karşılayacak bir pazar alanı olacak. Diğer günlerde her türlü etkinliğe açık olacak. Pazar esnafının ve pazara gelen halkın araçlarını park etmeleri için 8 dönümlük bir arazi otopark olarak düzenleniyor.

Kapalı pazar yerinde mescit, sağlık birimi, tuvaletler, zabıta birimi, kafeterya, kamera sistemi, kapalı devre televizyon yayını ve engelliler için girişlerde ışıklı tabelalar olacak. Toplam iki yüz  esnafın hizmet vereceği kapalı alanın açık olan yanları da açılır kapanır brandalarla desteklenecek” dediler. Bu projenin Anadolu Yakası’nda bir ilk olduğunu ve İstanbul’un sayılı kapalı pazar alanlarından olduğunu belirten Ayvataş, katkılarından dolayı Ataşehir Belediyesine teşekkür etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ