logo

Anaokulu Öğretmenlerine Uluslararası Eğitim

Anaokulu Öğretmenlerine Uluslararası Eğitim

Anaokulu seviyesinde Erasmus projesi uygulayan Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu,  İtalya ve Almanya’da eğitim alan öğretmenler deneyimlerini paylaştı.

Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu, anaokulu seviyesinde Erasmus+ KA101 projesi uygulayarak bir ilke imza attı. İtalya ve Almanya’da eğitimler alan anaokulu öğretmenleri, deneyimlerini Türkiye’deki meslektaşlarıyla da paylaştı.

Proje kapsamında öğretmenler, Okul Öncesi Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar (ContemporaryApproachesto Preschool Education) başlığı altında Montessori yöntemi ve ReggioEmilia yaklaşımı, sınıf dışında/dış mekânda eğitim (outdooreducation), eğitimde dijitalleşme, web 2.0 araçlarına dair eğitimler aldı.

Mesleki bilgi ve becerilerini artıran öğretmenler, edindikleri deneyimleri sınıflarındaki uygulamalarla öğrencilerine ve ailelerine, deneyim paylaşımıyla da meslektaşlarına aktardı.

Farklı Kültürlerden Öğretmenler Bir Araya Geldi

Bu eğitimler sırasında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen öğretmenler ile de tanışarak farklı kültürler ve eğitim sistemlerine dair paylaşımda bulundu.

Proje kazanımlarını uygulamaya devam eden okul yönetimi ve öğretmenler, öğrencilerinin gelişimlerine katkı sağlayacak projelerde aktif olarak yer almaya devam edeceklerini belirtti.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ