logo

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUM TARİHİ AÇIKLANDI

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUM TARİHİ AÇIKLANDI

YSK’dan toplantı sonrası yapılan açıklamada, TBMM’de görüşülerek kabul edilen 18 maddelik anayasa değişikliği referandumu tarihini 16 Nisan pazar günü olarak açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

YSK tarafından yapılan açıklamada; referandumda yurtiçinde 55.3 milyon, yurtdışında ise 2.9 milyon seçmen oy kullanacak. Oylamada beyaz renk üzerine ‘evet’, kahverengi üzerine ‘hayır’ yazıları bulunan birleşik oy pusulası kullanılacak.

YSK TARİHİ AÇIKLADI

Yüsek Seçim Kurulu’nda yapılan toplantı sonrası anayasa değişikliği için yapılacak referandum tarihini 16 Nisan 2017 pazar olarak belirlendiği açıklandı.

Yüsek Seçim Kurulu’nda yapılan toplantı sonrası açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, 60. Gün süresi hatırlatarak; “Kanunun Resmi Gazete’de yayımını takip eden 60. günden sonraki ilk pazar günü yapılır.” ifadesinin yer aldığını aktaran Güven, “Bu hüküm çerçevesinde, anayasa değişikliği halk oylamasının, kurulumuzun 74 sayılı kararıyla 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir” dedi.

YURTDIŞI ve GÜMRÜKLERDE OY VERME TARİHLERİ

Referandumda oy verme işlemleri 27 Mart- 9 Nisan günleri yurtdışındaki temsilciliklerde, gümrük 27 Mart-16 Nisan tarihlerinde kapılarında yapılacak

BEYAZ; ‘EVET’, KAHVERENGİ; ‘HAYIR’

Halk oylamasında beyaz renk üzerine ‘evet’, kahverengi üzerine ‘hayır’ ibareleri bulunan 2 ayrı renkten müteşekkil birleşik oy pusulası kullanılacak. Seçmenler tercih mührünü kullanarak oy verme işlemini gerçekleştirecek.

16 Şubat 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak “Seçim takvimi”nde, muhtarlık bölgesi askı listeleri 18 Şubat 2017 Cumartesi günü askıya çıkarılacak, 26 Şubat 2017 Pazar günü askıdan indirilecek.

SEÇMEN BİLGİLERİ İNTERNETTE

Yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin “secmen.ysk.gov.tr” ve “turkiye.gov.tr” adreslerinden seçim hakkındaki gerekli tüm bilgilere erişim sağlayabilecek.

SEÇMEN VE SANDIK BİLGİLERİ MESAJ OLARAK GÖNDERİLECK

İnternet sitesinde ve mobil uygulamalarda engelli vatandaşların da yaralanabilmeler için gerekli iyileştirmeler yapıldı. Seçmenlerin, YSK’nın resmi internet sitesindeki “yurt içi seçmen sorgulama” ve “yurt dışı seçmen sorgulama” sayfalarına e-posta ve cep telefonu bilgilerini girmeleri halinde seçmen ve sandık bilgileri mesaj olarak gönderileck.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ