logo

Anayasa Değişikliğini Yapacak Seçim Sonuç Bekliyoruz

Anayasa Değişikliğini Yapacak Seçim Sonuç Bekliyoruz

ak_atsaehir_mustafa_SetopAK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, düzenlediği toplantıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ŞENTOP’u STK Temsilcileri, Esnaf ve Muhtarlarla buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “STK Temsilcileri, Esnaf ve Muhtarlar Buluşması” konulu toplantı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ŞENTOP’un katılımı ile Zübeyde hanım hizmet İçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Şentop, seçim sonucu ile ilgili beklentisinde Anayasa değişikliğini sağlayacak sonuç beklediklerini vurguladı.

Ataşehir’deki mahalle muhtarları, dernek ve STK yöneticileri ile kanaat önderlerinin davet edildiği toplantıya AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Ak Parti Ataşehir Seçim koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Sinan Ayrancı, Belediye meclis üyeleri, İlçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül ve yönetimi, Gençlik Kolu Başkanı Yasin Görgülü ve yönetimi, mahalle muhtarları, esnaflar, dernek ve STK yöneticileri ile kanaat önderleri katıldı.

IMG_0022

Cumhuriyet Döneminin En Önemli Seçimi

İflas koşullarında aldıkları Türkiye’yi istikrarlı bir yönetimle bugüne taşıdıklarını dile getiren AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim YAĞCI, toplantının açılış konuşmasında; 7 Haziran seçimlerinin önemini vurgulayarak, bu seçimlerin belki de Cumhuriyet döneminin en önemli seçimi olacağına dikkat çekti.

Ataşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili eleştirilerini dile getiren Yağcı, bundan sonra da belediyenin çalışmalarının yakın takipçisi olacaklarını söyledi.

IMG_0067

Şentop, Parlamenter Sistem İle Başkanlık Sistemini Anlattı

Parlamenter sistem ile Başkanlık sistemi üzerine ayrıntılı bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, 7 Haziran seçimlerinin önemine değinerek; üst üste yapılan seçimlerden başarı ile çıktıklarını hatırlattı. Seçmenlerin bu seçimin öneminin farkında olduğunu dile getiren Şentop, muhalefetin 30 Mart’ta ve 10 Ağustos’ta kaybettiğini, 7 haziran’da da kaybedeceğini iddia etti.

Diğer Parti Mensuplarıda Ak Partiyi İstiyor

Yapılan anketlerin sonucuna göre muhalefet partilerinin kendi seçmeninin de Ak Parti’nin iktidarda kalmasını istediği sonucunun çıktığını iddia eden Mustafa Şentop, “Hangi parti iktidarda olsun istersiniz?” sorusuna “Ak Parti olsun.” cevabının partilerinin potansiyel oy oranından 15 puan fazla çıkmasından bunun anlaşılacağını söyledi.

IMG_0049

 

Yerine Getirilemeyecek Vaatler Veriyorlar

CHP’nin iktidar iddiası olmadığını bunun için de yerine getirilemeyecek vaatlerde bulunduğunu vurgulayan Mustafa Şentop, “8 Haziran’da iktidarda olmayacaklarını biliyorlar. Onun için yerine getirilemeyecek vaatler veriyorlar” diye konuştu.

Anayasa Değişikliğini Yapacak Seçim Sonuç

Mustafa Şentop hazırlıklarının sürdüğü yeni Anayasa ile ilgili bilgiler vererek Anayasa değişikliğini yapacak seçim sonucu için destek istedi. Başkanlı sistemi ile eyalet sisteminin geleceği ve bunun da bölünmeye yol açacağını iddia edenlere ABD’yi örnek gösteren Şentop, İngiltere örneğinde de parlamenter sistemlerde krallık olabileceği gibi Almanya’nın uygulamasında eyalet sistemi ile de bölünmediğinin görülebileceğini kaydetti.

IMG_0013

 

IMG_0018

 

IMG_0001

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ