logo

Ankara Büyükşehir Belediyesi 750 Dönüm Arazide Ekim Yapıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi 750 Dönüm Arazide Ekim Yapıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı ve tarımsal ekonomiyi desteklemek amacıyla Gölbaşı’nda 250 dönüm arazide sebze, 500 dönüm arazide patates ekimine başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla kırsal kalkınmayı ve tarımsal ekonomiyi desteklemek amacıyla Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi’nde 250 dönüm arazide sebze, 500 dönüm arazide ise patates ekimine başladı.

750 DÖNÜM ARAZİDE ÜRETİM BAŞLADI

İlk etapta 750 dönüm arazide sebze ve patates üretimine başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait arazileri tarıma kazandırmayı hedefliyor.  

ÇİFTÇİLERLE İŞBİRLİĞİNDE SATIN ALMA GARANTİLİ ÜRETİM MODELİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait tarım arazilerinde tohum ve gübre desteği verilen kooperatifler ve çiftçilerle işbirliğinde satın alma garantili üretim modeli uygulanıyor.

ÜRÜNLER, SOSYAL YARDIM KAPSAMINDA İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölbaşı’ndaki 750 dönüm arazideki üretimden elde edilen ürünler, sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

DAHA FAZLA ARAZİ TARIMA KAZANDIRMA PLANLANIYOR

Ankara’daki kendilerine ait tüm tarım arazilerini işleme kararı alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapılacak çalışmalarla önümüzdeki sezonlarda daha fazla araziyi tarıma kazandırmayı planlıyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.facebook.com/ankarabbld/videos/1221941748138407/

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ