logo

ANKARA ÇANKIRI TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

ANKARA ÇANKIRI TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (1)Çankırı Valiliği, Belediyesi, Ankara Çankırılılar Vakfı ve Dernekler Federasyonu işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ankara 2. Çankırı Tanıtım Günleri başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Ankara Çankırılılar Vakfı ve Dernekler Federasyonu işbirliği ile Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 4 gün boyunca devam edecek olan, “Yarenler Diyarı” Çankırı İlimizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılacağı “2. Çankırı Tanıtım Günleri” 26 Mayıs 2016 Perşembe günü Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (2)

ANKARA ÇANKIRI TANITIM GÜNLERİ AÇILIŞI

İlki 2013 yılında gerçekleştirilen Çankırı Tanıtım Günleri Ankara ayağının ikincisi saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehter Takımı’nın gösterisi ile devam etti.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (30)

Çankırı Ahi Yaran Meclisi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Geçmişten Günümüze Türk Giysileri ve Kurşunlu İlçesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ve protokol tarafından açılış konuşmaları sonrasında kurdele kesilerek Ankara Çankırı Tanıtım Günleri açılışı yapıldı.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (5)

“ÇANKIRI ANKARA’DA GÜCÜNÜ HİSSETTİRMEYE GELDİ”

Çankırı’nın Ankara’ya gücünü göstermeye geldiğini kaydeden Organizasyon Komitesi Başkanı Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, konuşmasında; “Çankırı Ankara’da gücünü ve değerlerini bir daha hissettirmeye geldi. Programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (6)

  “ÇANKIRI TÜRKİYE’NİN KARA KUTUSUDUR”

“Çankırı Türkiye’nin kara kutusudur” diye konuşan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç “Çankırı’mız Anadolu’nun özel bir kentidir” diyerek Çankırı’nın tanıtıma ihtiyacını vurgulayıp;  Çankırı geçmişte de vardı, Kurtuluş Savaşı’nda da vardı. Bugün de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da vatanın birliği için var. Çankırı üzerindeki brandayı yırtıyor. Çankırı tanınmayı ve tanıtılmayı en fazla hisseden ildir” şeklinde konuştu.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (7)

“ÇANKIRI TÜRKİYE’NİN MAYASIDIR”

Türkiye’de 1 milyon Çankırılının olduğunun altını çizen Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu konuşmasında; Çankırı deyince akla ahilik ve yaran gelir. Ahilik ve yaran dostluk ve kardeşlik demektir. Bugün de bunu burada görüyoruz. Çankırı Türkiye’nin mayasıdır” ifadelerini kullandı.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (8)

“ÇANKIRI; KAYA TUZUNUN BAŞKENTİ, YARANLAR DİYARI”

“Kaya Tuzunun Başkenti, Yaranlar Diyarı” olarak tanımladığı Çankırı’nın tanıtımı için daha önce 2012 ve 2014 yıllarında İstanbul Feshane’de iki defa düzenlediğini kaydeden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ankara’da ilki 2013 yılında gerçekleştirilen Çankırı Tanıtım Günleri’nde ikinci kez buluşmuş olmanın mutluluğunu dile getirerek; “Çankırı’mızın en önemli kültürel özelliği, Yaran Geleneğinin yüzyıllardır yaşatılıyor olması. Yaran sözcüğünün dost, arkadaş, yoldaş, hoş sohbet anlamlarını taşıdığını her platformda dile getiriyoruz” dedi.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (21)

ÇANKIRI YARAN GELENEĞİ UNESCO KÜLTÜREL MİRAS LİSTESİNDE

Bu önemli kültürü sonsuza dek canlı tutmak adına büyük çaba sarf eden Çankırılı hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. 2010 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine kabul edilen Çankırı Yaran Geleneğini anlatan etkinliklerimiz siz değerli misafirlerimize burada sunulacaktır” Yaran kültürünü canlı tutma çalışmaların ile ilgili bilgi verdi.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (19)

“TÜRKİYE’NİN SOFRASINDA TUZUMUZ VAR”

Kaya tuzunun özellikleri ve Çankırı için önemine değinen Vahdettin Özcan; “Bilim otoritelerince sağlık açısından faydası kanıtlanmış ve sofralarımızda kullanılması tavsiye edilen kaya tuzudur. Ülkemizin en büyük kaya tuzu rezervine sahip Çankırı Tuz Mağarası Türkiye’nin önemli ölçüde tuz ihtiyacını karşılamaktadır. Başka bir deyişle “Türkiye’nin Sofrasında Bizim Tuzumuz Vardır” dedi.

Ekonomisini canlandırmak, kalkındırmak amacıyla Çankırı’ya yapılan tarih, doğa, kültür turizmi ve sanayi yatırımlarını hatırlatan Vali Özcan, yatırımların istihdamda artış sağlayarak göç üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Vali Özcan, “Çankırı Tanıtım Günleri kapsamında yöresel halk oyunları, şiir dinletileri ve çeşitli etkinliklerle siz değerli konuklarımıza keyifli dakikalar yaşatacağımız ve bu vesileyle sizlerin ilimizdeki kültür, örf, adet ve geleneklerimizi daha yakından tanıma fırsatı bulacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (9)

“ÇANKIRI’YA YATIRIM YAPMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

“Çankırı’ya yatırım yapmak boynumuzun borcudur” diye konuşmasına başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, 4 milyar TL lik yatırım yaptıklarını hatırlatarak; “Ben Çankırı’nın 3. Vekiliyim. Çankırı insanı yiğit ve merttir. Ne yapılsa azdır. Çankırı’ya güldürcekten güldür güldür su getirdik. Bundan sonra da yatırımlarımız sürecek” şeklinde konuşarak; Çankırı’ya yatırımların süreceğinin altını çizdi.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (10)cankiri_tanitim_gunleri_ankara (11)

“ÇANKIRI’YA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çankırı’da OSB’de 3 bin kişinin çalışacağını ve Çankırı’ya yatırım yapmaya devam edeceklerini söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den sonra son olarak kürsüye gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman çocukluğunu Karabük ilinde geçirdiğini ve Çankırı ile yakın bir gönül bağının olduğunu belirterek, Çankırı’nın zengin bir tarih ve kültüre sahip olduğunu söyledi.

Protokol konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek Ankara 2.Çankırı Tanıtım Günleri stantlar gezilerek Çankırı kültür, tarih ve ekonomisinin izlerini taşıyan örnekler incelendi.
cankiri_tanitim_gunleri_ankara (35)cankiri_tanitim_gunleri_ankara (4)cankiri_tanitim_gunleri_ankara (20)

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çankırı Tanıtım Günleri” açılışına TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman ile birlikte; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz ile çok sayıda milletvekili, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, vali yardımcıları Zafer Engin ve Fatih Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı daire başkanları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can, Ankara Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Recep Şahin, İstanbul Çankırılar Vakfı Başkanı Sami Soydal, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, STK ve dernek temsilcileri, Ankara’da yaşayan Çankırılılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (3)

cankiri_tanitim_gunleri_ankara (13)cankiri_tanitim_gunleri_ankara (16)cankiri_tanitim_gunleri_ankara (20)cankiri_tanitim_gunleri_ankara (22)cankiri_tanitim_gunleri_ankara (31)

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ