logo

ANKARA KATLİAMINI TELİN EDEN İBB MECLİSİ 2 GÜN TATİL

ANKARA KATLİAMINI TELİN EDEN İBB MECLİSİ 2 GÜN TATİL

CHP-iBB-E_GulseverTerör saldırısıyla 97 yurttaşımızın hayatını kaybettiği Ankara katliamını telin eden İBB Meclisi, CHP Grubunun önerisiyle çalışanlara destek vererek iki gün iş bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekim Ayı Meclis Toplantısı CHP İBB Meclis Grubunun önerisi ve talebi ile Ankara’da yaşanan katliam nedeniyle Pazartesi ve Salı günleri İş bıraktı.

Ankara’da meydana gelen katliamın ardından Türkiye genelinde başlayan iş bırakma boykotuna CHP Grubunun önerisi ve talebi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de katıldı.

Katliamda 97 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi nedeni ile saygı duruşu ile başlayan Meclis toplantısında bir araya gelen CHP’li ve AKP’li Meclis üyelerinin oybirliği ile iki gün mecliste çalışmama kararı aldı.

CHP-iBB-Meclis_Grubu

“Çalışanların iş bırakma eylemine destek vererek iki gün çalışmayacağız” diyerek Meclis Kürsüsünde Meclis üyelerine hitap eden İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever şunları söyledi:

Ankara’da ki katliamda 100’e yakın İnsanımız hayatını kaybetti. 100’lerce İnsanımız yaralı ve hastanelerde, büyük acılar içindeyiz. Böyle bir günde hepimizin bildiği şeyleri sizlere tekrar etmek için burada değilim. Cevabını hepinizin bildiği sualleri de sizlere sormak içinde burada değilim. Amacım ön yargılarımızdan arınarak, içinde bulunduğumuz durumun vahametini kavrayıp, bazı şeyleri hatırlamanıza yardımcı olmak. Farkındalığınızı sağlayarak duyarlılığınızı yükseltmeye çalışmaktır.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu olarak, Barışa, Kardeşliğe, İnsan hayatının önemine dikkat çekmek için, Toplumun hislerine tercüman olmak için, bu gün başka bir şey konuşmak istemiyoruz bu Mecliste… Çalışanların iş bırakma eylemlerine destek vererek, bizde çalışmıyoruz bu gün. Utanılacak bir kanlı Pazar’ımız vardı, şimdi birde kanlı Cumartesi’miz oldu artık. Yeni kanlı günlerimiz olmaması için, 1 Kasım seçimlerinden sonra, İktidara kim olursa olsun, İnsanların ne devletin, ne de servetin önünde ezilmediği eşit, adil ve özgür bir düzen kurulana kadar, İstanbul’un sorunlarının yanında, Türkiye’nin sorunlarını da taşımaya çalışacağız bu Meclise…

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Değerli Arkadaşlar; Kurban Bayramında köyüne, kasabasına, kentine anasını, babasını, akrabalarını ziyarete giden, yada çoluk çocuğu ile tatil yapıp geriye dönmeye çalışan 134 yurttaşımız yollarda hayatını kaybetti. Bu yılın ilk 9 ayında 1317 insan, yani ayda ortalama 147 kişi iş kazalarında can verdi. Yani İnsanlar iş, aş, ekmek bulmak için fabrikada, tersanede yada inşaatlarda hayatını kaybetti. Ülkesindeki savaştan, terörden kaçan Türkiye’ye sığınan, 3000 Suriyeli buradan Avrupa’ya kaçmaya çalışırken kara sularımızda yaşamını yitirdi.

8 Haziran – 8 Eylül tarihleri arasında 3 ayda 109 Asker, 120 Polis, 78 Sivil Şehit edildi. Binlerce Terörist etkisiz hale getirildi ve önceki gün Barış isteyen, Kardeşlik isteyen, Savaşa Hayır diyen, 100’e yakın Yurttaşımız hunharca ve haince katledildi Ankara’da. Yüzlercesi yaralı ve tedavi görmeye çalışıyor hastanelerde. Nereden çıktı ve nasıl oluştu bu kin ve nefret duygusu. Nasıl oluştu bu ortam. Lütfen farkına varalım artık; Hiçbir sınıfın yada zümrenin yada hiçbir kimsenin kendi emelleri için Toplumu bu kadar germesine ve İnsanlarımızı birbirine düşman hale getirmesine müsaade etmeyelim.

Kendimizi kandırmaya, gerçekleri kendimizden bile saklayarak onları korumaya çalışmayalım lütfen. Hanların, hamamların, konakların, sarayların ne önemi olabilir insan hayatının yanında. Dünyanın en görkemli yollarını, binalarını yapsak İstanbul’da, eğer bir tek İnsanın bile burnu kanıyorsa yanı başımızda, 9 yaşındaki Veysel Barış için yürürken babasının yanında katlediliyorsa bu Topraklarda yaptıklarımız ne anlam ifade eder ki, Allah aşkına. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ