logo

11 Haziran 2023

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında Patlama: 5 Çalışan Şehit

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında Patlama: 5 Çalışan Şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ankara’da Makine ve Kimya Endüstrisi’ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada 5 işçinin şehit oldu.

Ankara‘da Makine ve Kimya Endüstrisi‘ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası‘ndaki patlamayla ilgili tahkikat başlatılması talimatı verdiğini kaydeden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, patlamada 5 işçinin şehit olduğunu kaydetti.

 Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıklayan Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamanın dinamit lokumu üretimi sırasında kimyasal tepkimeden kaynaklandığını belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, olayın adli boyutunun tüm yönleriyle araştırıldığı ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü,  Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili iki Cumhuriyet savcısı görevlendirildiği duyuruldu.

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayı soruşturmak üzere 2 müfettiş görevlendirildiği açıklandı.

Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda sabah saatlerinde çıkan yangının ardından patlama meydana geldi.

MSB, ‘5 İŞÇİ ŞEHİT’

Patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirilen Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklamada, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

VALİ ŞAHİN: PATLAMA KİMYASAL TEPKİMEDEN KAYNAKLI

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ile 5 işçinin şehit olduğu patlama sonrası fabrikada incelemelerde bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, açıklamada; patlamanın saat 08.44 sıralarında dinamit lokumu hazırlama bölümünde meydana geldiğini belirterek, “Teknik arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve orada çalışan 5 işçimiz maalesef vefat etmiştir. Burada çalışan bütün arkadaşlarımıza, ülkemize ve Ankara’ya geçmiş olsun. Şu anda Cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyorlar. Gerek otopsi gerekse diğer teknik çalışmalar, Cumhuriyet savcılarımızın koordinesinde yürütülüyor.” ifadesini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ