logo

ANKARA SALDIRISINDA İKİ ÇANKIRILI ŞEHİT

ANKARA SALDIRISINDA İKİ ÇANKIRILI ŞEHİT

cankiriÖnceki gün Ankara’da gerçekleşen bombalı terör saldırısında 28 askeri personel şehit oldu. Şehitler arasında bir sivil memur ve Hava Astsubay iki Çankırılı var.

 Recep Kenan/itvhaber.com

Önceki gün akşam saatlerinde İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda büyük bir patlama meydana geldi.

17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da Genelkurmay ve Kuvvet komutanlarının yakınında meydana gelen hain saldırıda mesai çıkışı servislerle evlerine gitmek üzere yola çıkan askeri personel hedef alındı.

Servis araçlarına yönelik saldırıda 28 personel şehit olurken 81’i de yaralındı. Ankara’da askeri servis araçlarına yönelik bombalı terör saldırısında Çankırı’da iki şehit verdi. Çankırılı Hava Astsubayı Koray Pınar ve Askeri Sivil Personel Cumali Akman, Ankara saldırısında şehit olan Çankırılılar.

koray_pinar

ŞEHİT HAVA ASTSUBAYI KORAY PINAR’A ASKERİ TÖREN

Ankara’daki bomba yüklü araçla saldırıda meydana gelen patlamada şehit olan Çankırılılardan Cumali Akman’ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilirken, Şehit Hava Astsubayı Koray Pınar’ın ailesinin Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşadığı ve Ilgaz nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Hain saldırıda Bursa, Gemlik’te ikamet ettiği öğrenilen Ilgazlı nüfusuna kayıtlı Mehmet Pınar’ın oğlu şehit Hava Astsubay Üstçavuş Koray Pınar 19.02.2016 günü düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Şehit haberini alan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan bir taziye mesaj yayınlayarak; “Çankırılı hemşehrilerimiz Hava Astsubayı Koray Pınar ve Askeri Sivil Personel Cumali Akman’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz Çankırılılara sabır ve başsağlığı dilerim” demişti.

3. ŞEHİT HABERİ GELDİ

Öte yandan, Ankara’daki bombalı saldırıda iki şehit haberi ile sarsılan Çankırı’ya akşam saatlerinde üçüncü şehit haberi geldi. Çankırı Şabanözü Karakoçaş köyünden Mustafa Haliloğlu Ankara‘daki hain saldırıda hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Askeri sivil memur olan Mustafa Haliloğlu 19.02.2016 Cuma namazı sonrasında Ankara Cebeci Şehitliğinde defnedilecek.

IMG_5444

Ankara’da meydana gelen hain saldırıda şehit olan Çankırılı Sivil Personel Cumali Akman, Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sarıbaba Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Hain saldırıda Bursa, Gemlik’te ikamet ettiği öğrenilen Ilgazlı nüfusuna kayıtlı Mehmet Pınar’ın oğlu şehit Hava Astsubay Üstçavuş Koray Pınar bu gün düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

IMG_5525

VALİ ÖZCAN: “165 ÇANKIRILI BAYRAK İÇİN HAYATLARINI FEDA ETMİŞTİR”

Çankırılı Sivil Personel Cumali Akman’ın cenaze töreninde, Ankara’da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucu Hava Astsubay Koray Pınar ve Sivil Memur Cumali Akman ile birlikte hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anarak sözlerine başlayan konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan,  “Kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırı sonucu şahadet şerbetini içen şehidimiz 28 yaşındaki Cumali Akman’ı ebedi yolculuğuna uğurlamak, ona karşı son görevimizi ifa etmek üzere buradayız.

Şehitlerimizin aziz hatırasına karşı göstereceğimiz en büyük saygı, hakkın, hukukun, adaletin, devletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır.

Çankırı’da doğup büyümüş, yetişmiş (165) vatansever evladımız, tek ulus, tek devlet, tek dil, tek bayrak için hayatlarını feda etmiş, (42) evladımız da gazilik mertebesine ulaşmıştır. Ayrıca Çankırı nüfusuna kayıtlı Kıbrıs Gazisi ve Kore Gazisi vatandaşımızdan oluşan toplam (720) Muharip Gazimiz bulunmaktadır.

Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, Türk Milletinin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır, Aziz Türk Milletine başsağlığı diliyorum” dedi.

IMG_5588

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ