logo

ANKARA SANAT TİYATROSU: “ÖDENMEYECEK ÖDEMİYORUZ”

ANKARA SANAT TİYATROSU: “ÖDENMEYECEK ÖDEMİYORUZ”

Ankara Sanat Tiyatrosu “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunu, 8. Ataşehir Uluslararası Tiyatro Festivali Kapsamında MSKM Halit Akçatepe Sahnesi’nde sahnelendi.

Hakan Güven, Bülent Yıldıran, Mehmet Ulusoy, Nalan Güreş Demirel, Gökçen Cavga, Çağlar Deniz ve Melikcan Sapan “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunla, 8. Ataşehir Uluslararası Tiyatro Festivali Kapsamında Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde tiyatroseverlerle bir araya geldi.

2 saati aşkın bir süre sahnede kalan oyunculara MSKM İdari Koordinatörü Tamer semerci tarafından çiçek takdim edildi.

Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen  “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunda İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor. Oyun, İki işçi ailesinin, gündelik yaşamlarının dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadelenin komedisi…

Dario Fo tarafından yazılan, Füsun Demirel’in dilimize çevirdiği, Hakan Güven’in yönettiği oyunun hikayesi:

Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar, işçiler, fiyatların zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyuyorlar.

Polis tarafından kuşatılan bir mahalle, kovalayan polisler, kaçan insanlar, aranan evler, saklanmaya çalışılan yiyecekler. Sistemi eleştiren fakat aynı zamanda sistemin kurallarını savunan bir koca karşısında, kalkıştığı eylemi savunabilmek için türlü oyunlara girişen bir kadın ve soluksuz bir kovalamaca…

Oyuncular: Hakan Güven, Bülent Yıldıran, Mehmet Ulusoy, Nalan Güreş Demirel, Gökçen Cavga, Çağlar Deniz, Melikcan Sapan

Işık Efekt: Mehmet Kızılgül

Dekor: Arda Güler

Aksesuar: Mustafa Köse

FOTOLAR: KADİR İNCESU

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ