logo

Anne Babalar: Çocuklarınızla Yataklarınızı Ayırın

Anne Babalar: Çocuklarınızla Yataklarınızı Ayırın

Biocodex Türkiye’nin, annelere yönelik “Anne Biliyor Musun?” eğitim programında konuşan Pedagog Canan Şimşek Karabulut, çocukların anne babalarıyla uyumaması gerektiğini söyledi.

Biocodex Türkiye’nin, annelere yönelik eğitim programı “Anne Biliyor Musun?” projesinin Tekirdağ’daki seminerinde çocukların anne babalarıyla uyumaması gerektiğini söyleyen Pedagog Canan Şimşek Karabulut, “Çocuklarınızın ileride eşiyle sorun yaşamasını istemiyorsanız, çocuklarınızla yataklarınızı ayırın” dedi.

Biocodex Türkiye tarafından bebek bakımı ve çocuk eğitimi konusunda doğru bilinen yanlış uygulamalara son vermek amacıyla Ekim 2017’de hayata geçirilen sosyal sorumluluk ve eğitim programı “Anne Biliyor Musun?” projesinin 4’üncü durağı bu kez Tekirdağ Muratlı İlçesi Yeşilsırt Köyü’ydü. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve Biocodex Türkiye Pazarlama Müdürü Kerim Erkayran’ın da katıldığı etkinlikte farklı yaş gruplarından kadınlar uzmanlarla buluştu. Fransız ilaç şirketi Biocodex’in Türkiye Pazarlama Müdürü  Kerim Erkayran, “Türk annesi harika bir anne. Buradaki sevgi dünyanın hiçbir yerinde yok. Siz annelere destek olabilmek bizim için en büyük mutluluk kaynağı”dedi.

ÇOCUĞUNUZLA DEĞİL EŞİNİZLE YATAĞINIZI PAYLAŞIN

Seminerde annelerin özellikle bebek ve çocukların uyku alışkanlığı ile sorun yaşadıklarına dikkat çeken Pedagog – Aile Danışmanı Canan Şimşek Karabulut anne babalara şu uyarılarda bulundu; “Anne babayla yatmak çocuklarda  kişilik ve cinsel işlev bozukluklarına neden olabilir. Annesiyle uyuyan çocuklar ileride eşiyle de anne babasıyla  uyuyormuş gibi uyuyabilir. Ayrıca bu durum çocuklarda gece korkusu ve kaygı bozukluğunun yanı sıra  yine ileri yaşlarda otorite ve kural tanımazlığa, dikkat eksikliğine, öğrenme zorluklarına, özgüven kaybına ve anne babayı model almaktan vazgeçmeye neden olabilir. Bu nedenle yatağınızı çocuğunuzla değil eşinizle paylaşın.”

Bu sorunların yaşanmaması için anne babaların çocuklarını doğumundan itibaren kendi beşiğinde yatırması gerektiğini söyleyen Karabulut, “Bu akşamdan itibaren kesinlikle çocuklarınızla yatağınızı ayırın” dedi.

DOĞUMU OLUMLU CÜMLELERLE ANLATIN

Ebe ve Doğuma Hazırlık Uzmanı Pınar Mallı ise sezaryen yerine normal doğumun artması için annelerin kendi doğum deneyimlerini kızlarına olumlu cümlelerle anlatması gerektiğini söyledi. Mallı,  aile büyüklerine seslenerek “Gebeleri doğumla ilgili korkutmayın. Normal doğum çocuğun mikrobiyotası için çok önemli” dedi.

BİOCODEX HAKKINDA

Biocodex, 60 yılı aşkın kanıtlanmış başarısıyla yüksek bilim ve imalat standartları üzerine oluşmuş bağımsız, çok uluslu bir ilaç şirketidir. Günümüzde Biocodex, 100’den fazla ülkede çalışmalarını artırarak büyümeye ve coğrafi olarak genişlemeye devam etmektedir. Biocodex uluslararası iştiraklerine 2009 yılı itibari ile Biocodex İlaç San. İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. olarak Türkiye pazarını da dahil etmiş bulunmaktadır. Bugün Biocodex, probiyotik ilaçlara dayanan kökeninin ötesine ilerlemiş ve portföyünü Genel Sağlık, Gastroenteroloji, Pediatri, Plastik Cerrahi ve KBB. gibi bir dizi tedavi alanında genişletmiştir.

http://www.biocodex.com.tr/

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ