logo

Annelerin İstanbul Resimleri Prestij Sokakta Sergilendi

Annelerin İstanbul Resimleri Prestij Sokakta Sergilendi

anneler_ sokak sergiAtaşehir Belediyesi’nin Ana Renkler Projesi kapsamında  annelerin yaptığı resimler Anneler Günü’ne özel Küçükbakkalköy’de Prestij Caddesi’nde sokakta sergilendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin, kadının sesini duyurmayı sanattan spora yaşamın her alanında üretime katmayı amaçlayan projeler üretiyor. Bu amaçla Ana Renkler Projesi kapsamında Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde Anneler Günü’ne özel “Annelerin İSTANBUL’u” adlı bir sergi düzenledi.

SERGİDEN FOTOLAR

Ataşehir Belediyesi tarafından Anneler Günü vesilesiyle bir ‘sokak sergisi’ olarak tasarlanan “Annelerin İSTANBUL’u” adlı sergi 12 Mayıs’ta, Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde sergilenerek caddenin sanat ve sergi amacı ile kullanımı başlatıldı. “Annelerin İSTANBUL’u” adlı sergi gün sonunda 16 Mayıs’a kadar sergileneceği Ataşehir Belediyesi Cemal Süreyya Sergi Salonu’na taşındı.

sergi_anne

Ataşehir Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde Anneler Günü’ne özel “Annelerin İSTANBUL’u” adlı serginin açılışını eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte katılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Hüseyin Hışman, İnci Beşpınar, CHP Ataşehir ilçe yöneticileri ile sergiyi gezen ve katlımcı annelere karanafil dağıtıp “Anneler Günü”nü kutladılar.

Prestij Caddesi’nde Anneler Günü’ne özel “Annelerin İSTANBUL’u” adlı serginin açılışında yaptığı kısa konuşmada, Annelerin İSTANBUL’u adlı sergi vesilesiyle bir günün değil, tüm günlerin “Anneler Günü” olduğunu, aydınlık bir geleceğin ancak annelerin elinde yükselebileceğini bir kez daha göstermek istediklerini söyleyerek, kadınların “Anneler Günü”nü kutladı. Anneler Günü’nde birbirinden güzel tablolar armağan eden anneleri alkışladığını söyleyen Başkan İlgezdi; üreten anneleri ve bu güzel tabloları Ataşehirlilerle buluşturan “Ana Renkler Projesi”ne emeği geçenleri, katkısı olanları kutladı.

Ataşehir’de iki yıl önce, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, kadınları evlerinden çıkartarak onları sanatla buluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Ana Renkler Projesi” sayesinde yılda 200 kadın palet, fırça, tuval, şövale ve yağlı boyayla tanıştı. Proje kapsamında bugüne kadar Unutulmayan Kadın Portreleri, Kadına Şiddet ve Yıl Sonu adlı sergiler açıldı.

“Ana Renkler Projesi” kapsamında resim eğitimi gören 22 ressamın kırk tablosunun yer aldığı Annelerin İSTANBUL’u sergisi 16 Mayıs’a kadar Cemal Süreya Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ