logo

ASELSAN’da Yine ‘Şüpheli’ Mühendis Ölümü

ASELSAN’da Yine ‘Şüpheli’ Mühendis Ölümü

aselsan_da-muhendis-oldu_yine

Daha önce de şüpheli mühendis ölümleri ile gündeme gelen ASELSAN’da çalışan 28 yaşındaki mühendis Erdem Uğur evinde ölü bulundu. ASELSAN’da Yine ‘Şüpheli’ Mühendis Ölümü.

Mühendis Uğur’un 2 gündür işe gitmemesi üzerine arkadaşları evine çilingirle girdi. Arkadaşları Uğur’u yanında mutfak tüpü, tüpün hortumu da yatağın içindeyken ölü halde buldu.

MANYETİK ALAN KONUSUNDA UZMAN

İzmirli ve bekar olduğu bildirilen mühendis Erdem Uğur’un, manyetik alan konusunda uzman olduğu öğrenildi. Şahsın ikametinde yalnız yaşadığı kaydedildi.

‘DİKKAT GAZ AÇIK’ YAZILI NOTU

Uğur’un odasında, “Dikkat et gaz açık” yazılı bir not bulan polis ekipleri, aynı zamanda yatakta mutfak tüpüne bağlı bir hortum da tespit etti. Erdem Uğur’un yatağında üzerinde battaniye örtülü, ağzına dayanmış büyük tüp hortumuyla bulunduğu öğrenildi.

ASELSAN’da ŞÜPHELİ ÖLÜMLER ARTIYOR

ASELSAN daha önce de intihar haberleriyle gündeme gelmişti.
Türkiye son yıllarda birçok mühendis ve fizikçisini intihar veya kaza sebebiyle kaybetti.

5 ŞÜPHELİ İNTİHAR

ASELSAN mühedislerinden beş tanesinin ölümü kayıtlara intihar olarak geçmişti. Ancak aileler çocuklarının intihar etmediğini ileri sürerek, feryat etmişti.

ASELSAN’ın beş mühendisi Hakan Öksüz, Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan peş peşe öldü. Ölümlerin intihar mı yoksa cinayet mi olduğu konusunda bugüne kadar bir çok araştırma, inceleme ve yorum yapıldı. Ölümlerinin ardından üçü de şifre çözme konusunda uzman olduğu bildirilen bu değerli insanların, ülkemizin gelişimi için çok önemli teknoloji projelerine imza attıkları biliniyor.

2006-2007 yıllarında 6 ay içinde ASELSAN’da 4 mühendis şüpheli bir şekilde öldü. İlk ölüm 7 Ağustos 2006′da yaşanırken 16 Ocak 2007′de ikinci, 26 Ocak 2007′de üçüncü ve 7 Ekim 2007′de bir vaka daha yaşandı. Ölen Hüseyin Başbilen, Aselsan’da milli tank projesini yürütüyordu. Ali Ünal ve Evrim Yançeken F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu, komuta kontrol ve şifreleme sistemleri üzerine çalışıyordu. Bir dönem Aselsan’da çalışan mühendis asteğmen Zafer Oluk da mayısta hayatını kaybetmişti.

Tarih: 7 Ağustos 2006 Yer: Pursaklar-Ayancık Yolu (Ankara)

ASELSAN’da çok önemli projolere imza atan 31 yaşındaki makine mühendisi Hüseyin Başbilen bir aracın içinde ölü bulunuyor. ODTÜ mezunu mühendisin sol el bileğinde ve boynunda kesik izleri var. Otopsi sonucu ‘intihar etmiştir’deniliyor.

Tarih: 16 Ocak 2007 Yer: Gölbaşı (Ankara)

ASELSAN’da çalışan ODTÜ mezunu elektrik mühendisi 30 yaşındaki Halim Ünsem Ünal aracının içinde tabancayla intihar ediyor. 3 yıldır Aselsan’da çalışan mühendis ölüyor.

Tarih: 26 Ocak 2007 Yer: Batıkent (Ankara)

26 yaşındaki ODTÜ mezunu elektrik mühendisi Evrim Yançeken evinde intihar ediyor. 2 yıldır ASELSAN’da görev yapan 26 yaşındaki Evrim Yançeken, 7. kattaki evinin pencerisinden atlıyor. Genç mühendis ölüyor. Yüksek lisans yapan genç mühendisin, uzun süredir tez için çalıştığı ve bu nedenle psikolojisinin bozulduğu iddia edildi. Bir de intihar notu bırakmış: ‘Artık *dayanamıyorum. Psikolojim çok bozuldu. Yüksek lisans tezimle ilgili büyük sıkıntılar yaşıyorum. İntiharımdan kimse sorumlu değil. Ailemin üzülmesini istemiyorum. 7 Ağustos’taki ilk intiharda şüpheler vardı. Mühendis Hüseyin Başbilen’in vücudundaki kesikler için ‘kendi yaptı’ dendi. Gölbaşı’ndaki 2. intihar da mühendis Ali Ünsem Ünal,aracının içinde başından vurulmuş bulundu. ‘İntihar etti’ dendi. Batıkent’teki 3. intiharda ise Evrim Yançeken intihar notunu yazıp 7. kattan kendini attı. Dikkat ederseniz 3 ölüm de farklı biçimde gerçekleşiyor. 3 farklı intihar metodunu uyguluyor mühendisler. İntiharlar son 6 aya sıkışmış.

Tarih: 7 Ekim 2007 Yer: Bando Okullar Komutanlığı (Ankara)

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde okuyan Burhaneddin Volkan 2005′te üniversiteyi bitirdiği yıl işe başladığı Aselsan’da iki yıl Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği’nin Uçak Komuta Kontrol Merkezi bölümünde çalıştı. Sekiz mühendis arasında en başarılı ikinci isimdi. Üç arkadaşının intihar ettiği dönemde hastalanan ve ağır psikolojik sorunlar yaşayarak ailesinin yanına dönen Volkan, sniperler tarafından öldürüleceğini belirtiyordu. Volkan görev yaptığı Bando Okullar Komutanlığı’nda 7 Ekim 2007′de nöbetçi subay odasında Vzör marka silahla intihar etti. Komutanlarının Volkan’a intihar ettiği gün izin vermediği belirtildi. Eşi ve ailesinin şikâyeti üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı soruşturma başlattı. Askeri Savcı Ömer Taha Özkan, Volkan’ın eşinin, babasının ve birlikte çalıştığı arkadaşlarının ifadelerine başvurdu.

Tarih: 25 Ocak 2012 Yer: Güney Çevre Yolu (Ankara)

ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mühendis olarak çalışan Hakan Öksüz idaresindeki 06 GGR 85 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Eskişehir yolu kavşağında bariyerlere çarptı. Bariyerleri parçalayan otomobil yön levhasına çarparak, yan yattı. Kazada sürücü, feci şekilde hayatını kaybetti. Otomobilin parçalarının metrelerce ileriye savrulduğu görüldü. Ölen şahsın üzerini arayan polis ekipleri, kimlik çıkmayınca şahsın telefonuna bulmak için kaza yerinde arama yaptı. Ancak telefon dahi bulunamayınca araçtaki evraklardan kimliği tespit edilebildi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ