logo

AŞIKLAR ÇANKIRI’DAKİ ŞÖLENDE ATIŞTI

AŞIKLAR ÇANKIRI’DAKİ ŞÖLENDE ATIŞTI

asik-atisti _cankiriAvrasya Aşıklar Derneği, “Aşıklık” geleneğini dünyaya tanıtmayı amaçlayan “Anadolu’ya Ruh Veren Şehirlerde Aşıklık Şöleni” programında Çankırı’da açıklar atıştı.

“Aşıklık” geleneğini dünyaya tanıtmayı amaçlayan Avrasya Aşıklar Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Anadolu’ya Ruh Veren Şehirlerde Aşıklık Şöleni’nin son programını Çankırı’da gerçekleştirdi.

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü M.Kemal Karatatar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Nusret Acar, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Üzeyir Çelik, Turizm Derneği Başkanı Zeki Tekin ile Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Zeki Erdali, aşıklar şöleninin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Çankırı Valiliğine teşekkür etti. Erdali, özellikle Güzel Sanatlar Lisesi’nde böylesine bir etkinliğin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Erzurumlu Aşık Zeki Erdali ve kızı Şeyda Erdali, Gürcistan’dan Aşık Nargile, Azerbaycan’dan Aşık Şahbaz, Van Erciş’ten Ahmet Poyrazoğlu ile Kars’tan Aşık Orhan Üstündağ’ın katıldığı programda Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Aşık Orhan Üstündağ’ın deyişleri ve atışmaları büyük alkış aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ