logo

‘ASIM’IN NESLİ OLMAK İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ’

‘ASIM’IN NESLİ OLMAK İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ’

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 80. Yılında Ataşehir’de, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu’nun düzenlediği etkinlikle anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

“İstiklal Marşı Yazarı, Vatan Şairi” Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 80. yılında Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu’nun düzenlediği etkinlikle Ataşehir’de anıldı.

Akif’i canlandıran öğrenciyle kürsüye gelen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu “Bizlerde Akif gibi ‘Asım’ın nesli’ olmak için çaba gösterirsek, için yapabileceğimiz en iyi hizmet olacaktır. Dileğimiz Akif gibi gençlerin yetişmesidir. Akif, iyi bir şair, iyi bir vatanperver, Allah dostu, Peygamber aşığıdır” dedi

Vatan Şairi” Mehmet Âkif Ersoy, ölümünün 80. yılında Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu’nun düzenlediği ve Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen anma programında Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, kişiliği ve vatan sevgisi anlatıldı.

İstiklâl Marşı’nın okunmasının saygı duruşu ve ardından Türkçe olarak dile getirilen “Mehmet Âkif Ersoy kimdir?” adlı iki öğrencinin İngilizce sunumla devam “Vatan Şairi Mehmet Âkif Ersoy”u, Anma programı protokol konuşmalarına organizasyona imzasını atan Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu Müdürü Göncer Demiryülek ile başladı.

MEHMET AKİF ERSOY’UN KİŞİLİĞİ İNCELENİRSE TOPLUMUN ÖNÜ AÇILIR

İstiklal Marşı’bnı şiirinin yazarı vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un yaşam felsefesi, yaşamındaki önemli ayrıntıları ve İstiklal mücadelesi ile sonrasındaki günleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu Müdürü Göncer Demiryülek, Mehmet Akif Ersoy’un vatanseverliği, kişiliği, yaşam tarzıyla örnek alınabileceği bir kişiliğe sahip olduğunu dile getirdiği konuşmasında; Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Kişiliği, ahlakı, edebi ve ilmi yönü incelendiği zaman toplumda düzelmelerin önü açılacaktır. Ersoy’un edebiyatından önce hiçbir haksızlık karşısında susmaması ve yaşadıklarını şiirlerine her fırsatta yansıtması örnek alınması gereken davranışlarındandır” ifadelerine yer verdi.

DÜNYA GÖRÜŞÜNDEN VE KİŞİLİĞİNDEN ÖDÜN VERMEDİ

Mehmet Akif Ersoy’un önemli bir şair olduğunun altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Akif’in yüzyıl önce söylediklerinin bu güne söylenmiş gibi olduğuna işaret ederek; “Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından dersler çıkarmak gerekir. Ersoy çok önemli bir şairdir; onun her bir eseri size insani vasıflar katacaktır. 100 yıl öncesinden söyledikleri aslında bugün için de söylenenlerdir. Bana göre yalnızca şair değil aynı zamanda büyük bir düşünürdü. En önemli özelliklerinden biri de duruş sahibi olmasıdır. Ersoy, yaşadığı hiçbir olayda dünya görüşünden ve kişiliğinden ödün vermemiştir. Vefatının 80.Yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyor, örnek alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum” diyerek Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği hazırlayan Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokul idareci ve öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Ertuğrul Bilican’ın konuşmasının ardından anma etkinliği slayt gösterileri ve seslendirilen şiirlerle devam etti. Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu öğrencilerinden Gamze Özdemir Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattı.

DYGULANDI,  SALONU DUYGULANDIRDI

Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu öğrencileri Ersoy’un “Bülbül” şiiri eşliğinde drama gösterisi sundular. Öğrencilerden Ayyüce Öcal “Çanakkale Şehitleri” şiirini okurken duygulanarak,  gözyaşları tutamaması salondaki katılımcılara da duygulu anlar yaşattı. Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu korosu Yunus Emre’ye ait olan “Gel Gör Beni Aşk Neyleydi” eserini seslendirmeleri büyük alkış aldı.

ASIM’IN NESLİ OLMAK İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ

Etkinlik süresince sahnede kalarak Akif’i canlandıran öğrenciyi de yanına alarak kürsüye gelen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Milli şairimiz, İstiklal Marşı Şairimiz, vatan şairimiz, İslam şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğine hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında; “Mehmet Âkif Ersoy, ölümünün 80. Yılı anma etkinliğinde “O”na dualar gönderiyoruz. Akif’le ilgili söylenecek çok şey var… Bizlerde Akif gibi ‘Asım’ın nesli’ olmak için çaba gösterirsek, vatanımızı seversek, ilim irfanla uğraşırsak herhalde vatan için yapabileceğimiz en iyi hizmet bunlar olacaktır. Elbette en büyük dileğimiz Akif gibi gençlerin yetişmesidir. Akif, iyi bir şair olmasının yanı sıra iyi bir vatanperver, Allah dostu, Peygamber aşığıdır. Bunun için yapamayacağı hiçbir fedakarlık yok. Mehmet Akif Ersoy, çok büyük ihtiyaç içerisindeyken İstiklal Marşı şiirinin ödülünü almayı zül gören bir insan. Kendisini rahmetle anıyoruz” dedi.

Adına atfedlen kitap şenliğinin de düzenlendiği Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binasında gerçekleşen “İstiklal Marşı Yazarı, Vatan Şairi” Mehmet Âkif Ersoy’un ölümünün 80. Yılı Anma programına; Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis Başkanvekili Sadi Özata, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. M. Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Kızılay Ataşehir Şube Yönetim Kurulu üyesi ve Ataşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürü Orhan Çerkez, Milli Eğitim Şube müdürleri Orhan Kuzu ve İbrahim Altundal, Ataşehir Birlik Platformu Başkanı Dr. Osman Arıkan, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Başkanı Mükail Bektaş, Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, mahalle muhtarları okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ