logo

Ata İlkokulu Öğrencilerinden Farkındalık Yaratacak Tiyatro

Ata İlkokulu Öğrencilerinden Farkındalık Yaratacak Tiyatro

Ataşehir Ata İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ebru Gök’ün yazdığı ve sahnelediği “Kara Tahta-Tuhaf Balık” adlı farkındalığı arttırmaya yönelik tiyatro oyununu sahnelediler.

Engelliler haftası nedeniyle engelliler için Novada İş merkezi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi Nikâh Salonunda sergilenen tiyatro oyunu izleyenler tarafından beğeni ile izlenerek sanki “büyümüşlerde küçülmüşler” dedirtecek kadarda rollerini başarı ile yapan minik öğrenciler izleyicilerden bol alkış aldılar.

Cemal Süreya Etkinlik Merkezi Nikâh Salonunda sahnelenen tiyatro oyununu; Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Kalender Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Ercan Metin, ATAFEST Koordinatörü eğitimci Gülcan İzci, Ata İlkokul Müdiresi Maksude Kılıçaslan, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Ali Uğurlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi.

Tiyatro oyununu oynayan çocuklara minik arkadaşları da sahne arkasında müziği ve perdeye zamanında resimleri aktararak başarılı bir şekilde anlatımını da gerçekleştirerek büyük destek verdi.

“İZLEDİĞİNİZ GÖRSELLER, MÜZİK HEPSİ BANA VE ÖĞRENCİLERİME AİT”

Ata ilkokul 3/C sınıfı minik öğrencilerinin başarılı bir şekilde sahnelediği  “Kara Tahta-Tuhaf Balık” adlı oyunun yazarı sınıf öğretmeni Ebru Gök gazetemize yaptığı açıklamada; “ Yazdığım bu tiyatro oyunu engellilerle ilgili bir farkındalık çalışması. Normal izleyiciye ulaşmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bilimsel niteliği olan bir çalışmadır. Bunun üzerine testler yaptık. Yaptığımız testlerde gördük ki yüzde elli, yüzde yetmiş aralığında izleyicilerin farkındalık düzeyi arttı” dedi.

Öğrencileriyle yazdığı oyunu sahneye taşıyan Ebru Gök; “ İşitme engelliler içinde Mesut Güneş arkadaşımız işaret diliyle yardımcı oluyor. Böyle bir oyun hazırladık. Okullar ve davet edildiğimiz yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun çok yararlı olduğunu gördük. İzlediğiniz görseller, müzik hepsi bana ve öğrencilerime ait. Yani tamamıyla bize ait olan bir ürün. O yüzden yaymaya çalışıyoruz” şeklinde ifade etti.

“GÜZEL BİR FARKINDALIK ÇALIŞMASI”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da minik tiyatrocuları ve metin yazarı öğretmen Ebru Gök ve okul müdürüne katkı sunan herkese teşekkür ederek; “ Güzel bir çalışma. Bir yandan tiyatro sanatı bir yandan da Engelliler Haftası nedeniyle çocuklarımızla birlikte güzel bir farkındalık çalışması. Gerçekten güzel ve etkileyiciydi. Ataşehir de engellilerle ilgili ciddi çalışmalarımız var, ilgili okullarımız var. Bu çalışmalarımızda Ataşehir Belediyesinin ciddi katkıları var. Yanımızda olan, destek veren ve bu programı hazırlayan mesai arkadaşlarıma ve çocuklarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“ ENGELSİZ BİR HAYAT, ENGELSİZ BİR YAŞAM DİLİYORUM”

Çok etkilendiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir;  “ Biz belediye olarak bu çocuklarımızın yarattığı farkındalığın farkındayız. Hatta empati kurarsak en güzel örneğini geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımız bize anlattı. Engelsiz bir hayat, engelsiz bir yaşam diliyorum. Bu oyunun istedikleri yerlerde sergilemeleri için belediye olarak her zaman destek vereceğimizi belirtmek isterim. Biz her zaman yanlarındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından anı ölümsüzleştirmek adına toplu fotoğraf çekildi. İki küçük çocuğun Ebru Gök öğretmene çiçek takdim etmeleriyle program sona erdi.

KAYNAK: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ