logo

AtaEğitimDer Şehit Ulaş Türk’ü Kütüphanede Yaşatacak

AtaEğitimDer Şehit Ulaş Türk’ü Kütüphanede Yaşatacak

Turgay Kılıç başkanlığındaki AtaEgitimDer, Muratlı 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu Kütüphanesini yaptırarak şehit Pilot Öğretmen Yüzbaşı Ulaş Türk adını yaşatacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Okullarda kütüphane ve Atatürk köşeleri yapmak, maddi imkanı yetersiz başarılı kız çocukları öncelikli burs vermek amacıyla Turgay Kılıç başkanlığında bir grup eğitim gönüllüsü tarafından kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer), Çorlu’nun Muratlı İlçesi Karacakılavuz Köyü, 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu Kütüphanesini yaparak, şehit Pilot Öğretmen Yüzbaşı Ulaş Türk’ün adını yaşatacaklar.

EN ANLAMLI KÜTÜPHANE PROJEMİZE START VERDİK

Çorlu, Muratlı İlçesi Karacakılavuz Köyü, 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu Kütüphanesini yerinde tespit eden Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç ve dernek üyesi eğitim gönüllüsü arkadaşları, şehit Pilot Öğretmen Yüzbaşı Ulaş Türk’ün annesi Naciye Türk ile de görüşerek başlattıkları kütüphane çalışması ile ilgili yapılan açıklamada, “Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimi olarak, bir televizyon haberi ile hep birlikte -evet bu yapılmalı ve biz yapmak zorundayız- diyerek başladığımız kütüphane projemize start verdik. Malum ilk kütüphane projemiz değil ancak en değerli, en anlamlı projemiz. Sadece heyecan değil, onur, gurur, evlat sevgisi, vatan sevgisi ve bu uğurda şehit verdiğimiz kardeşimiz Pilot Öğretmen, şehit  Yüzbaşı Ulaş Türk’ ün adını verme şerefine ulaştığımız kutsal bir görev bizim için. Başta, Rahmetli Şehidimiz Ulaş Türk gibi cesur bir Türk evladı yetiştiren, değerli annesi Naciye Türk hanımefendiye sonsuz saygılarımızı sunar, talep ettiğimiz bu görevi bizlere bahşettiği için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

KÜTÜPHANEMİZİN YAPIMINA BAŞLADIK

Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç, Şehit Pilot Öğretmen Yüzbaşı Ulaş Türk’ün adına 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu’nda başlatılan kütüphane çalışması ile ilgili şunları söyledi: “Araştırmalarımız sonucu Çorlu, Muratlı İlçesi Karacakılavuz Köyü, 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu Kütüphanesini tespit ederek bu gün Naciye hanım ve dernek gönüllülerimiz ile birlikte ziyaret ettik. Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürümüzün de onayı ile bu güzel okulumuzda kütüphanemizin yapımına başladık.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ