logo

Ataevleri Kursları Bu Sene Mezunlarını Verdi

Ataevleri Kursları Bu Sene Mezunlarını Verdi

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği AÇEV’in gönüllü öğretmenlerinin ders verdiği kurslarında eğitim gören 850 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Ataşehir Belediyesi Ataevi Sosyal Hizmet Merkezleri 2017 – 2018 yılı mezunlarını verdi.

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği AÇEV’in gönüllü öğretmenlerinin ders verdiği okuma-yazma kurslarından 20, bilgisayar, deri işlemeciliği, ahşap boyama, biçki-dikiş, aşçılık, kuaförlük, temel makyaj, takı tasarımı, el sanatları ve iğne oyası kurslarından 850 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Mevlana, Aşık Veysel, Ferhatpaşa, İnönü, Kayışdağı Lions ve Mustafa Kemal Ataevleri’nde eğitim alan kursiyerler sene boyunca öğrendiklerini, sergiler ve yaptıkları defile ile göz önüne çıkardılar. Kendi diktikleri kıyafetleri giyerek podyuma çıkan kursiyerlerin giysileri ve mutlulukları etkileyiciydi.

Okuma-yazma eğitimi alan kursiyerlerin heyecanı ise bambaşkaydı. Adını soyadını, T.C. kimlik numarasını dahi bilmedikleri için bu güne kadar hep birilerine muhtaç kaldıklarını söyleyen kadınlar, hayatlarının bundan sonra daha fazla anlam kazandığını, artık hastaneye giderken rahat rahat işlem yapabileceklerini ve çocuklarına yardımcı olabilecekleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

Sertifika töreninde 4 aylık okuma yazma kursuna katılıp, sertifika almaya hak kazanan Hamide Yıldırım “Atatürk Ne Demek?” adlı şiiri okudu. Hastanelere giderken yaşadığı zorluğu ifade eden kursiyer Hafize Uz, derslerin devamının olmasını, okuma yazmalarını geliştirmek istediklerini iletti.

Anneleri ile birlikte kurslara gelen çocuklar da katıldıkları Oyun Evleri’nden karnelerini aldılar.

Yıl boyunca Ataevlerinde eğitim alan kursiyerleri tebrik eden Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, ileri seviyede okuryazarlık eğitiminin olacağını müjdeledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ