logo

‘ATAFEST’ Eğitim Kültür ve Sanat Etkinlikler Başladı

‘ATAFEST’ Eğitim Kültür ve Sanat Etkinlikler Başladı

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Marka Tescili alarak üçüncüsü düzenlediği Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali (ATAFEST) Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı törenle başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gülcan İzci’nin sunuculuğunda gerçekleşen Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali (ATAFEST) açılış programı Ataşehir HEM Folklor eğitmeni Turan Çelebi yönetimindeki ATAFOLK ekibinin  gösterisi ile başladı.

ATAFEST

Recep Kenan paylaştı: 3 Mayıs 2018 Perşembe

Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali (ATAFEST) kapsamındaki programın ilk iki gününde Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursiyerlerinin yıl içindeki çalışmalarının yer aldığı sergi yer alıyor.

Ataşehir’de bir AVM’de düzenlenen ATAFEST açılış programına Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Ak parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Nilgün Özdemir, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, Ataşehir Belediye meclisi Ak Parti Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ,  STK temsilcileri, birim ve okul müdürleri ile kursiyerler katıldı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okulların ve bağlı eğitim kurumlarının yıl boyunca çalışmaları sonunda ortaya koyduğu ürünlerini bir bütün halinde sergilemeyi gelenek haline getirdiklerini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali (ATAFEST) açılışındaki konuşmasında, “Okulların ve bağlı eğitim kurumlarının yıl boyunca çalışmalarında ortaya koyduğu ürünleri iyi örnekler olarak yılsonunda sergiliyoruz. Resim, proje ve tasarım çalışmaları, yılsonu sergilerimiz, okul öncesi şenliğimiz dâhil olmak üzere; toplu olarak bir yılsonu sergisi düzenliyoruz.  Bu sergilere Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait ATAFEST Markası adı altında sürdürüyoruz.  Bu yıl HEM’in sergisiyle başlattık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Ertuğrul Bilican öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isim hakkını aldıktan sonra ATAFEST’i icra etmeyi geleneksel hale getirdiğini, bu geleneğin devam edeceğine inandığını vurgulayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali (ATAFEST) açılışı için bir araya gelindiğini kaydederek, “ATAFEST’in ikincisini burada beraber icra ediyoruz.  Bu vesile ile bir araya geldik. Gördüğünüz gibi bir program yoğunluğu var. Halkımızın rahat ulaşabileceği ve görebileceği bir yer. Bu güzel faaliyetlere etkinliklere katkı sunan, eğitimini gören, emeği geçen bütün Milli Eğitim camiamıza, belediyelerimize ve siz katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Protokol konuşmaları ve folklor gösterisi ardından açılış kurdelesi Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu başkanlığındaki protokol tarafından kesildi. ATAFEST kapsamında sergilenen el sanatları ve resim sergileri gezildi. Protokolün, ağırlıklı olarak HEM kursiyerlerinin çalışmalarından örneklerle hazırlamış oldukları sergiler ilgiyle inceledi. HEM eğitmenlerine ve öğreticilere ile kursiyerleri kutlayıp teşekkür ettiler.

ATAFEST

Recep Kenan paylaştı: 3 Mayıs 2018 Perşembe

10 Mayıs Perşembe günü Kapanış töreninde ATAFOLK  gösterisi ile sona erecek olan ATAFEST, farklı günlerde farklı etkinliklerle Ataşehirliler tarafından izlenebilecek.

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Marka Tescilini aldığı Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali (ATAFEST) kapsamında;

3 – 4 Mayıs HEM Sergisi, 5 – 6 Mayıs Özel Kurumlar Tanıtım, 8 Mayıs Görsel Sanatlar Sergisi ve Halk Oyunları Yarışması, 9 Mayıs Okul Projeleri tanıtımı, 10 Mayıs Teknoloji Tasarım sergisi ve ATAFOLK Gösterisi, 11 Mayıs Özel Eğitim Şenliği, 12 – 13 Özel Kurumlar Tanıtım günleri etkinlikleri düzenleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ