logo

ATAFEST KAPSAMINDA ‘ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİ’ BAŞLIYOR

ATAFEST KAPSAMINDA ‘ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİ’ BAŞLIYOR

ATAFEST kapsamında Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliği Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitimevi organizasyonu ve Mehmet Akif Ersoy temasıyla 16 Aralık’ta başlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

100 yazar ve 100 bin kitabı 100 bin kitapla buluşturmayı hedefleyen, Masal Okuma etkinliği, Öğrenci – Yazar buluşmaları, Seminerler ve konferanslar ile Çocuk Tiyatroları ve Kitap Fuarının yer alacağı Anadolu Yakasının en büyük kitap şenliği vefatının 80’inci yılında ünlü şair Mehmet Akif Ersoy Anısına atfediliyor.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK, GELİŞTİRMEK

Ataşehir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından öncelikli öğrenciler olmak üzere kitap okuma alışkanlığı kazandırma ve alışkanlığı geliştirme amacı ile düzenlenen Ataşehir Kitap Şenliği, Ataşehir’deki öğrencilerle birlikte Pendik’ten Şile’ye Anadolu Yakası’ndaki okul öncesi, ilkokul, ortaokul öğrencileri, tüm öğretmen ve velilerin katılabileceği bir organizasyon olarak hayata geçiriliyor.

ANADOLU YAKASININ EN BÜYÜK KİTAP ŞENLİĞİ

Anadolu Yakasının en büyük kitap şenliği olacağı ifade edilen Ataşehir Kitap Şenliği’nin Ataşehir eğitim ve Kültür Festivali (ATAFEST) kapsamında sponsorlar ve katılımcıların desteği ile bütçesiz olarak düzenlediklerini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumayı sevdirmek için kitap okuyan aslanı şenliğin maskotu olarak belirlediklerini, Kitap Şenliğini ziyaret eden öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eseri, kumbara, takvim ve çanta gibi şenliğin sembolü eşyaların hediye edileceğini belirtti.

Basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi veren Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Anadolu Yakası’nın en büyük Kitap Şenliği olarak hedefledikleri etkinlikle  öğrenciler ve velilere yönelik okuma kültürünü kazandırma ve geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

OKUMA KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMA, OKUDUĞUNU ANLAMA VE ANLATMA

Okuma kültürünü yaygınlaştırmak, sevdirmek açısından öğretim kademelerinin en başı, anaokulundan Lise son sınıfına kadar tüm öğrencilere yönelik çalışmalar üzerine çalıştıklarını kaydeden Ertuğrul Bilican, açıklamasında, çalışma planlarını bu çerçevede sürdürdüklerini vurgulayarak; “Okuma kültürünün yaygınlaştırılması, okuduğunu anlama ve sonrada anladığını anlatabilmeyi geliştirmek gibi bir hedefimiz var. Özellikle test kültürü içerisinde yıllardır yorulan çocuklarımıza, ağırlıklı kültür ve değerlerimizi içeren kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır” ifadelerine yer verdi.

ANADUOLU YAKASI KİTAP FUARI OLSUN

Okullarda yapılan çalışmalar doğrultusunda şekillenen şenliğe 200’üün üzerinde yayın evinin destek verdiğini kaydeden Ertuğrul Bilican, sahiplenmek gibi bir niyetleri olmadığı, hedeflerinin gelecek yıllarda “Kitap Şenliği”nin profesyonelce düzenlenen İl Milli eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Anadolu Yakasında eksikliği görülen kapsamlı bir “Kitap Fuarı”na dönüşmesini arzu ettiklerini ifade etti.

ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ HEDİYELER VAR

Anadolu Yakası’nın en büyük Kitap Şenliği hedefi ile yola çıkılan etkinlikle ilgili sunum yapan Milli Eğitim Özel Büro’dan Gülcan İzci basına mensuplarına şenliğin tanıtım materyalleri ve teşvik amacıyla öğrencilere verilecek hediyeler hakkında bilgi verdi.

ŞENLİĞİN MASKOTU: “KİTAP OKUYAN ASLAN”

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumayı sevdirmek için şenliğin maskotu olarak “Kitap Okuyan Aslan”ın belirlendiğini, öğrencilere dağıtılmak üzere 100 bin indirim çeki hazırlandığını kaydeden etkinliğin organizasyon sorumlusu Gülcan İzci, şenliğe katılan tüm öğrencilere Küçük Prens kitabı, öğretmenlere ise Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. yılı dolayısıyla, şenliğin atfedildiği büyük şairimizi her zaman hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla “Safahat” eserinin hediye edileceğini ifade etti.

YAYINEVİ GELİRİYLE YÜKSEK KATILIMLI OKULLARA ‘KORİDOR KİTAPLIĞI’

Etkinliğin katılımcıların destek ve katkıları ile bütçesiz olarak düzenlendiğinin altını çizen Gülcan İzci, yayınevlerince şenlik kapsamındaki fuarda elde ettikleri gelirin bir kısmı ile öğrenci sayılarının, en az yüzde 90’ı ile katılım sağlayan ilkokullara 300 kitaptan oluşan ‘Koridor Kitaplığı’ düzenlenmesinin sağalacağını kaydetti.

16-30 ARALIK’TA ESATPAŞA EK HİZMET BİNASINDA

Ataşehir’de 16-30 Aralık tarihleri arasında Zübeyde Hanım Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binasında düzenlenecek, seminer, konferans çocuk tiyatroları ve kitap fuarının yer alacağı etkinlik saat 09.00 ile 21.00 arası ziyarete açık olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ