logo

ATAFOLK Halk Oyunlar Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödülü Töreni

ATAFOLK Halk Oyunlar Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödülü Töreni

15. yılında tüzel Kişilik alan ATAFOLK, Bostancı Gösteri Merkezi’nde “15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni” programı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kuruluşunun 15. yılında kurumsallaşan ATAFOLK (Ataşehir Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği), Bostancı Gösteri Merkezi’nde “15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni” programında 145 kişilik kadrosuyla 4 bini aşkın izleyici karşısına çıktı.

15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödülleri ise bu yıl; Halk Oyunlarına hizmet ödülü Süleyman Uluscu ve Halk Oyunlarına Mahalli Sanatçı Hizmet Ödülü Adil Davulcu’ya verildi.

Halk Oyunlarına hizmet ödülün Süleyman Uluscu’ya Turan Çelebi ve Ertuğrul Bilican tarafından takdim ederken, Halk Oyunlarına Mahalli Sanatçı Hizmet Ödülü Adil Davulcu’ya rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadığı için ödülün daha sonra kendisine takdim edileceği öğrenildi.

Program sonrası Atafolk Halk Oyunlar tarafından yapılan açıklamada, “Yine muhteşem bir organizasyon Atafolk 15. Sanat yılı Halk Dansları resitalimizi gerçekleştirdik… Başta emeği geçen Şeref Semra Kurt hocamıza , Turan Çelebi hocamıza , Gültekin çelik hocamıza , Nihat hocamıza , canımız Semra Gür Kurt’a tüm ekip arkadaşlarımıza , izlemeye gelen dostlarımıza sonsuz teşekkürler.”ifadeleri yer aldı.

2007 yılında Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürleri okul idarecileri ve öğretmenler tarafından kurulan ATAFOLK, halk oyunları branşı ile tiyatro, halk müziği ve fotoğrafçılık alanlarında da çalışmalar yaptı.

2008 yılında Kadıköy ilçesinden ayrılan Ataşehir’in ilçe olması ile topluluk ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu) adını aldı.

AMAÇ HALK OYUNLARINI SEVDİREREK GELECEK NESİLLERE AKTARMAK

En büyük destekçisi ise şu an İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er olan ATAFOLK’un kurulmasındaki temel amaç; boş zamanlarını değerlendirmek ile birlikte kültürümüzün yaşatılmasını sağlamak, bireylere  “Halk Oyunları”nı sevdirerek, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında rol almak.

Kurulduğu günden beri birçok tören ve yıl sonu gösterilerinde görev alan ATAFOLK bir çok programın düzenlenmesinde öncülük yaptı. 2019 yılında yine bu salonda 3.000 kişilik seyirciye 224 kişilik bir dansçı kadrosu ile Edirne’den Kars’a muhteşem bir halk oyunları gösterisi sunan ATAFOLK 2022 yılı itibariyle Türkiye Halk Oyunları federasyonuna bağlı kulüp statüsüne kavuştu.

PROJE İRFAN ZEKİ ER’DEN, İLK EĞİTMENLER: BÜLENT UZUN VE TURAN ÇELEBİ

ATAFOLK Halk Oyunları Grubu oluşumu 2007 yılında başta Kadıköy olmak üzere İstanbul ilindeki öğretmenlerin mesleki iletişimlerini sağlamak amacı ile Zübeyde Hanım Öğretmenevi ASO bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin planlanması fikrinin, o dönemde İçerenköy Hasan Leyli İlköğretim Okulu Müdürü olan İrfan Zeki ER tarafından projelendirildi.  ATAFOLK Projesinin o dönemde Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olan Hamit ÇAKIR tarafından kabul görüp desteklenmesi üzerine gönüllü eğitmenler Bülent UZUN ve Turan ÇELEBİ tarafından çalışmalar başlatıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ