logo

ATAFOLK’tan Ataşehirlilere Halk Oyunu Ziyafeti

ATAFOLK’tan Ataşehirlilere Halk Oyunu Ziyafeti

_ atafolk_yil_sonuTuran Çelebi yönetiminde Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK) 8.Geleneksel Halk Oyunları yıl sonu gösterileri ve ödül töreni yoğu ilgi gördü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenler tarafından Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu “ATAFOLK” 8.Geleneksel Halk Oyunları gösterilerinde muhteşem bir performans sergilediler.

Turan Çelebi koordinatörlüğünde hazırlanan 98 öğretmen, 16 öğrenci ve 42 öğretmen yakını ve çocuklarından oluşan 156 kişilik ATAFOLK ekibi salonu dolduran izleyicilerine unutulmayacak müthiş bir gösteriye imza attılar.

Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ATAFOL yıl sonu gösterilerinin 8.’cisi Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İ.T.Ü Devlet Konservatuarı-Halk Oyunları bölümü kurucusu Prof. Fikret Değerli,  Türk Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan OZANOĞLU, Araştırma ve Derlemeci, Halk Oyunları Derneği Başkanı Tahir BAKAL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube müdürleri Ahmet Özgenç ve Cemalettin Saydam, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

VİDEO VE FOTOLAR GELİYOR…

ATAFOLK ekibin 8.Geleneksel Halk Oyunları gösterisi öncesinde yaptıkları araştırmalar ve incelemeler ile üç dalda Türk Halk Oyunlarına hizmet etmiş kişi ve kurumlara “Halk Bilim” ödülleri verildi.

Halk Bilim Ödülü; İ.T.Ü Devlet Konservatuarı – Halk Oyunları Bölümü Kurucusu Prof. Fikret Değerli’ye, Halk Oyunlarına Hizmet Etmiş En İyi Kurum ödülü;  Türk Folklor Kurumu adına genel başkan Türk Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu’na, Geleneksel Giyim-Kuşam Araştırma ve Derleme Ödülü; Araştırma ve Derlemeci, Armelit Kostüm sahibi ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Tahir Bakal’a Kaymakam Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilican tarafından verildi.

Gelenekselleşen ve 8.’cisi düzenlenen, 156 kişilik ATAFOLK ekibinin Halk Oyunları gösterisi ve Ödül töreni slayt gösterisi sonrası açılış konuşmasında konuşan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “ Eğitim camiası içinde bulunan çalışanların kültürel faaliyetler kapsamında bir araya gelmeleri ile mesleki dayanışma ve paylaşımlarını sağlamak, mesleki anlamda motivasyonlarını arttırmaktır. Gelenek ve göreneklerimizin nesilden nesile aktarılmasında rol almak ve milli değerlere sahip çıkmak bu projenin temel amacıdır. Yine öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin de yer alacağı Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konusunda da korolar kurmayı düşünüyoruz. Civar ilçelerdeki öğretmen arkadaşlara ve öğretmenlerin birinci derecede yakınlarına bu çalışmalarda yer verilmiştir” dedi.

Emeği geçenleri kutlayarak konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “Sanatla uğraşmak emek ister, zaman ister. Arkadaşlarımız kendi görevleri ile beraber, okullarındaki eğitim faaliyetleri ile beraber öğrencilerine öğrettikleri konuları ile birlikte daha farklı şekillerde yetiştirerek bizlere güzel bir akşam geçireceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK) 8.Geleneksel Halk Oyunları gösterileri 156 kişiden oluşan öğretmen ve öğrenci toplulukları üyesi ATAFOLK ekibi sahne alarak, Türkiye’nin dört bir yöresinden muhteşem halk oyunları gösterileriyle büyük beğeni topladı. ATAFOLK ekipleri Semah ve Mardin, Muş, Diyarbakır yörelerine ait Halay ile başladıkları gösterilerinde; Bursa, Muğla, Roman, Ritim, Adana, Burdur, Van, Artvin ve Trabzon yöre halk danslarından örnekler verdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ