logo

ATAMAD Aşure Etkinliğinde Ataşehirlileri Buluşturdu

ATAMAD Aşure Etkinliğinde Ataşehirlileri Buluşturdu

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) aşure etkinliğinde çok sayıda siyasi ismi, dernek başkanını, muhtarları, STK başkanlarını ve Ataşehirli vatandaşları bir araya getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Malatyalılar Derneği Aşure etkinliğinde konuşan ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, yeni seçildiği başkanlık görevinden duyduğu mutluluğu davetlilerle paylaştı.

Konuşmasında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımcılara selamını ileten Başkan Necati Bozkurt, aşurenin önemine dikkat çektiği konuşmasında, “Kaynayan o kazanda herkes kendi varlığını koruyabilmeli. Kimse ötekini kendisine benzetmeye çalışmamalı.” dedi.

MALATYALILAR DERNEĞİ, AŞURE ETKİNLİĞİNDE ATAŞEHİRLİLERİ BULUŞTURDU

Kongre sonrası devraldığı başkanlık görevine başlayan Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Başkanı Necati Bozkurt, ilk etkinliği olan aşure etkinliğinde geleneksel lokmanın bereketini yaşattı. Derneğin yeni yönetiminin de yoğun desteğiyle gerçekleşen etkinliğe çok sayıda siyasi isimler de katılım sağladı.

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) aşure etkinliğine CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, CHP eski PM Üyesi Berhan Şimşek, AK Parti Ataşehir Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Orhan Çerkez, Deniz Kutlu, CHP Ataşehir Kadın Kolu Başkanı Seval Düzenli, Mahalle muhtarları, ile Malatyalı ve Malatyalı dostu Ataşehirliler katıldı.

Aşurenin önemine dikkat çeken  ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, “Aşure çağlar ötesinden günümüze ulaşan, mitolojik ve geleneksel bir yiyecek, bir ve beraber olmanın yanında, aynı kazanda kaynamanın, kaynaşmanın, farklılıkları koruyarak pişebilmenin ve beraberliğin simgesi olarak bilinir. Kaynayan o kazanda herkes kendi varlığını koruyabilmeli, kimse ötekini kendisine benzetmeye çalışmamalı. Tıpkı aşure lokmasında olduğu gibi.” Dedi.

Anadolu’nun eşsiz zenginliğinde Ataşehir çatısı altında; Malatyalı, Adıyamanlı, Trabzonlu, Vanlı olarak buluşulduğunun altını çizen Necati Bozkurt, “Ataşehir sevdalısı Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye her zaman bizlere vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ