logo

ATAMAD Ataşehirlileri ‘Malatya Sofrası’nda Buluşturdu

ATAMAD Ataşehirlileri ‘Malatya Sofrası’nda Buluşturdu

Ataşehir Malatyalılar Derneği ATAMAD Erdal Eren Kültür Merkezi’nde “Yöresel Malatya Sofrası” adıyla düzenlediği etkinlikte Ataşehirlileri buluşturdu.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kongrede Necati Bozkurt başkanlığında yeni yönetimin nöbeti devraldığı, geçtiğimiz günlerde basın karşısına çıkarak yeni dönem çalışmalar hakkında kamuoyuna bilge veren ATAMAD (Ataşehir Malatyalılar Derneği), ilk önemli etkinliğini “Yöresel Malatya Sofrası” adıyla Ataşehir Erdal Eren Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Başkanı Necati Bozkurt , “Yerel Malatya Sofrası”na emek verenlere ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına teşekkür etti.  

DEPREM VE SAVAŞTA YAŞANAN ACILARA DİKKAT ÇEKTİ

Yoğun katılımla gerçekleşen “Yöresel Malatya Sofrası” etkinliğinde konuşan ATAMAD (Ataşehir Malatyalılar Derneği) Başkanı Necati Bozkurt, Cumhuriyet’imizin 100. Yılı ile ilgili mesajını iletti.  6 Şubat depreminin Malatya’daki etkilerini hatırlattı. Gazze’de yaşanan sivil halka yönelik katliam gibi saldırıların bitirilmesini istedi.

“YEREL MALATYA SOFRASI”NA KATILIM YOĞUN OLDU

ATAMAD tarafından “Yöresel Malatya Sofrası” adıyla Ataşehir Erdan Eren Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar, Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Bülent Tüylü, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu, CHP önceki dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Sevgi Uşuğ, Vedat Akyol ve Ertuğrul Baysalın aralarında olduğu Belediye Meclisi üyeleri, ADD Ataşehir Şube Başkanı Seda Günel ve Ataşehir’deki il dernekleri ile STK başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları, ATAMAD yöneticileri ve üyeleri ile Malatya dostları katıldı.

“HEM DOĞULUYUZ HEM BATILIYIZ. BİZ TÜRKİYELİYİZ!”

Ataşehir Malatyalılar Derneği çatısı altında bir araya gelinen özel buluşmada Cumhuriyet’imizin 100. Yılı ile ilgili mesajı ile başlayan ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, “Atamızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetimiz 100 yaşında ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Atamızın fikirleri bizleri aydınlatmaya devam etmektedir. Atamızı ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan bu büyük mirası yaşatma sorumluluğumuzun daha da arttığını hissediyoruz. Demokrasi, adalet, barış,  hukuk, eğitim ve sağlık gibi temel değerleri ön planda tutarak, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler Anadolu’nun can damarlarıyız, barışın, kardeşliğin, dostluğun toprağıyız. Hem doğuluyuz hem batılıyız. Biz Türkiyeliyiz.” Dedi.

6 ŞUBAT DEPREMİ: “MALATYA’DA 1300’E YAKIN CANIMIZI KAYBETTİK”

6 Şubat depreminin Malatya’daki etkileri ile ilgili açıklama yapan Necati Bozkurt, “6 Şubat depreminden 10 ilimiz direkt etkilendi. Etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Malatya’da 1300’e yakın canımızı kaybettik. 36 bin bina ağır hasar gördü. Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz zaman en kısa süre içinde yaralarımızı saracağımıza inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

GAZZE’DE DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAŞANAN KATLİAM DURMALI

Ortadoğu’da Filistinlilerin yaşadığı dramın altını çizen, Gazze’de çok ve yaşlıların olduğu sivil halkın yaşadığı acıların son bulmasını isteyen Bozkurt, “Gazze’de yaşanan insanlık dramı karşısında duyarsız kalamayız. Masum insanların yaşadığı acıları görmemezlikte gelemeyiz, barış ve adalete olan inancımızı vurgulamak istiyoruz İnsanlığın öldüğü, Gazze’de dünyanın gözü önünde yaşanan katliam bir an önce durdurulmalıdır.” Dedi.

BAŞKANI İLGEZDİ VE DİĞER KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR

Programı nedeniyle katılamadığını, katılımcılara selamını ilettiği Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür eden ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, “Ataşehirin kurucu belediye Başkanı, Ataşehir sevdalısı sayın belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye her zaman bizlere vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz .” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ