logo

ATAMAD Malatyalıları Ataşehir’de Buluşturdu

ATAMAD Malatyalıları Ataşehir’de Buluşturdu

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Bostancı Greenpark Hotel’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma gecesinde üyeleri ile bir araya geldi.

ATAŞEHİR’DE YAŞAYAN MALATYALILAR BİRLİK, BERABERLİK ve DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) üyeleri, bu yıl üçüncüsü düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Bostancı Greenpark Hotel’de düzenlenen gecede ATAMAD Başkanı Himmet Kaya ve yönetim kurulu üyeleri misafirlerini kapıda karşıladı.

Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) ve Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ile Malatyalılar katıldı. Bahar Bilge tarafından sunulan gecede Hüseyin Turan, Özlem Büyük, Ahmet Gelirli ve Fırat Altıner de sahne aldı.

Gece, Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin kurulduğu günden itibaren yaptığı çalışmaları anlatan bir slayt gösterisi ile başladı.

“Birlikte Pek Çok Çalışmaya İmza Atacağız”

Gecede ilk olarak söz alan ATAMAD Başkanı Himmet Kaya kuruldukları günden itibaren her yıl birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi düzenlediklerini belirterek “Gecemiz artık geleneksel hale geldi. Bu yıl üçüncü kez bir araya geliyoruz.  Biz Malatyalılar olarak her zaman bir arada yaşamayı ilke edinmiş bir toplumuz. Bugün burada bir arada olmamız da bunun bir kanıtı… Bu birlikteliğimizin oluşmasına ve gelişmesine destek veren, katkı sunan dostlarımıza teşekkür ederiz. Özellikle Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye çok teşekkür ederiz. Erzurumlu olmasına karşın bir Malatyalı gibi her zaman yanımızda olan, gecemize destek veren CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi’ye de teşekkür ederiz. Hemşeri derneklerinin amacı da, her düşünceden insanı bir araya getirerek, kaynaştırmak ve dayanışma duygularını pekiştirmektir. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte pek çok çalışmaya imza atacağız” diye konuştu.

Muharrem Ödemiş “Malatyalılık Ortak Payda”

Kaya’dan sonra AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş söz aldı.

Ödemiş, Malatyalı hemşerileriyle birlikte olmaktan onur duyduğunu ifade ederek; “Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin kurucu üyelerinden biri olmanın gururunu yaşıyorum. Programı sunan arkadaşımız Malatyamızla ilgili çok ilginç ve güzel bilgiler verdi. Sayesinde Malatya’nın bütün ilçelerini gezmiş olduk. AK Parti İstanbul il yönetiminde altı Malatyalı olarak yer alıyoruz. Önce yaşadığımız, sonra da doğduğumuz kenti orada temsil etmeye çalışıyoruz. İstanbul’da CHP’den beş Malatyalı arkadaşımızın aday olduğunu duymak da bizi mutlu etti. AK Parti’de de Malatyalı 3 arkadaşımız aday… Diğer siyasi partilerde de Malatyalı adaylar vardır mutlaka… Malatyalı kardeşlerimizin, Malatya ile illiyet bağı olan bütün dostlarımızın TBMM’de güçlü olarak, yaşadıkları ve doğdukları kente hizmet etmelerinden iftihar ederiz. Tüm siyasi partiler projelerini ortaya koyar. Seçim gününde de halkımız hangi siyasi partinin düşüncelerini, projelerini beğenirse oylarıyla TBMM’ye gönderir. Kardeşlik, birlik, beraberlik ve ülkemizin değerlerini yüceltme adına güzel şeyler altına imza atacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz dönem Malatya’dan bu dönem de İstanbul’dan milletvekili olan ve hayatını kaybeden Mevlüt Aslanoğlu’nu da rahmetle anıyorum. Konu Malatya olunca bütün Malatya milletvekilleri, şehrimizle ilgili bütün projelere sahip çıkmışlardı. Bundan sonra da seçilecek Malatya milletvekillerinin siyasi aidiyet duygularını bir kenara bırakarak Malatyalılık ortak paydası içerinde doğdukları ve yaşadıkları kente, ülkenin geleceğine çok güçlü şekilde hizmet edeceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetimizi Güçlü Bir Demokrasi İle Taçlandırmak Görevimiz

Daha sonra söz alan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak da konuşmasında “Lokmalarını paylaşanların dostlukları daim olur. Biz hem lokmalarımız paylaşıyoruz, hem de dostluklarımızı güçlendiriyoruz. Cumhuriyetimizi güçlü bir demokrasi ile taçlandırmak hepimizin görevi. İnanıyorum ki 2023 yılında cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek, daha adaletli ve herkesin özgürce yaşayacağı bir ülkeyi birlikte yaratacağız” dedi.

STK’lar Siyaset Üstü Olmalı

MASTÖB ve Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Başkanı Adil Gevrek ise konuşmasında gecede kadınların da yoğun katılım göstermesine değinerek “Umarım bu durum bize de örnek olur. Birliğimize bağlı yaklaşık 200 derneğimiz var. Her zaman, sivil toplum örgütlerinin siyaset üstü olması gerektiğini söyledik. Biz de öyle yaptık. Ayırım gözetmeden bütün Malatyalıların yanında olduk. Malatyasporumuzu sizlerin de desteğiyle bir üst kümeye çıkardık. Şampiyonluk fotoğrafımızda pek çok siyasi parti temsilcisiyle aynı fotoğraftaydık. Malatyalıların her zaman her yerde birlik olması lazım. Bu durumda hem sporda, hem de siyasette çok güzel yerlere geliriz.

Malatyalı Olmaktan Gurur Duyuyorum

Gecede son olarak söz alanCHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi ise konuşmasına Malatyalıların hemşerisi ve gelini olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek başladı.

İlgezdi, Malatya’nın İsmet İnönü ve Turgut Özal gibi çok önemli iki siyasetçiyi çıkardığına vurgu yaparak “Yalnızca siyaset adamlarımız değil, ulusal ve uluslararası pek çok alanda başarılı çalışmalara imza atan işadamlarımız da var.  Malatya topraklarında yüzlerce bilim adamı yetişmiş. Sanatı, edebiyatı, kültürü ve türküleri de ortada… Malatyalı olmaktan gurur duyuyorum. 7 Haziran Genel Seçimlerine kısa bir zaman kaldı. Barış içersinde, kimsenin ötekileştirilmediği, İsmet İnönü’nün açtığı cumhuriyet yolunda tekrar ülkemizde demokrasi bayraklarının dalgalandığı, sosyal adaletin işlediği şekilde yaşamak istiyoruz. Dayanışmanız, birliğiniz, dirliğiniz, gücünüz hiç bitmesin” diye konuştu.

Gecede sahne alan Hüseyin Turan, Özlem Büyük, Ahmet Gelirli ve Fırat Altıner söyledikleri türkülerle misafirlere unutamayacakları bir akşam yaşattılar. Halaylarla coşan misafirler özellikle Malatya türkülerine de büyük bir coşkuyla eşlik etti.

IMG_0419

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ