logo

Ataşehir 2014 – 2015’ 1’i Üstün Yetenekler, 7 Yeni Okulla Başlıyor

Ataşehir 2014 – 2015’ 1’i Üstün Yetenekler, 7 Yeni Okulla Başlıyor

kaymakam-Atasehir_mem15 Eylül’de başlayacak 2014 – 2015 eğitim öğretim yılı öncesi Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, basın mensuplarıyla buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican 2014 – 2015 eğitim öğretim yılı öncesi Zübeyde Hanım Öğretmenevi ve Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen, basın mensuplarının da katıldığı kahvaltıda yeni dönemde Ataşehir’in eğitim ve öğretim hazırlıklarını değerlendirdi. Ataşehir’deki okullarda uyuşturucu ile mücadelenin devam edeceğni vurgulayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu uyuşturucu maddeler konusunda ailelerin de bilgilendirileceğini söyledi.

Yapılan açıklamada Ataşehir’de 2014-2014 eğitim ve öğretim yılının başlama töreni Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu’nda yapılacağı belirtildi.

Zafer Karamehmetoğlu “Eğitime Hazır Vaziyetteyiz”

2014-2015 eğitim – öğretim yılına sorunsuz girebilmek için canla başla çalıştıklarını belirten Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu “Bu yıl için yüzde 95’in üzerinde eğitime hazır vaziyetteyiz. İnşallah sorunsuz, başarılı bir yıl olur. Eğitimi daha kaliteli hale getirmek, fiziki alanları daha güzelleştirmek için gayret sarf edeceğiz. Eğitim ve öğretimde çıtayı hep yüksek tutmak zorundayız. Başarı çıtasını ne kadar yükseltirsek biz o kadar mutlu olacağız. Artan nüfus oranına göre eğitim yatırımlarını yapmakla mükellefiz. Eğitimcilerimizin, idarecilerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin yeni eğitim ve öğretim yılını tebrik ediyorum” dedi.

2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılı başlamadan ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini vurgulayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, daha sonra okul aile birlikleri ve eğitime katkı sunacak derneklerle bir araya geleceklerini, birlikte kusursuz bir eğitim ve öğretimi dönemi geçirmek içim çalışacaklarını ifade etti.

1’i Üstün Yetenekler, 7 Yeni Okul

2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılına 182 okul ve 75 bin öğrenciyle başlayacaklarını belirten Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir’in yeni eğitim sezonu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; “4+4+4 sistemine göre ilkokul, ortaokul ve liselerin kendilerine ait bağımsız binalarda eğitim görmeleri hedefine yönelik çalışmaları tamamladık. Okul müdürü görevlendirmeleri önümüzdeki hafta tamamlanacak. Bu yıl Ataşehir’de 182 devlet ve özel okul hizmet verecek. 21 ilkokul, biri İmam Hatip 18 ortaokul, 3’ü İmam Hatip Lisesi bünyesinde 6 tane ortaokulu, 4 tane Anadolu Lisesi, 15 tane melsek lisesi, imam hatip lisesi, 6 tane özel eğitim okulu, 1 tanesi özel eğitim 8 tane anaokulu eğitime hazır. Bu yıl Ataşehir’de yeni açılan Şerife Bacı Anaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu, Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ataşehir Mesleki Kız Teknik Eğitim Lisesi’inde de her şey hazır. Aydın Doğan İlkokulu’nu da kapattık. Yerine Üstün Yetenekliler Okulu açılışını bekliyoruz. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına 174 derslik ve 7 yeni okulla girmiş olacağız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ