logo

Ataşehir AK Koleji ile Otto – Hahn ‘Kardeş Okul’ Anlaşması

Ataşehir AK Koleji ile Otto – Hahn ‘Kardeş Okul’ Anlaşması

Almanya’nın Köln kentine bağlı Monheim ilçesindeki Otto – Hahn Gymnasium okulu ile Amerikan Kültür Koleji arasında “Kardeş Okul” Projesi protokolü törenle imzalandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında başlayan, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı içinde şekillenen kardeş okul çalışmasında her iki eğitim kurumu arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, iletişimi ve işbirliğini sağlamak, eğitim ve öğretimi geliştirmek amacıyla “Kardeş Okul” protokolü imzalandı.

Törende konuşan Amerikan Kültür Koleji Kurucu Temsilcisi ve İcra Kurulu Üyesi Meral Bilgin, “Belediyeler kardeş olabiliyorsa, biz okullar da kardeş olabiliriz” dedi.

Almanya’nın Monheim kentindeki Otto Hahn Gymnasium okulu ile Amerikan Kültür Koleji (AK Koleji) arasında “Kardeş Okul” Projesi protokolü ilk ayağı Monheim kentinde düzenlenen törenle imzalanmıştı.

Ataşehir Amerika Kültür Koleji Ataşehir Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Kardeş Okul Projesi” protokol imza törenine Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve konuk idareci Monheim ilçesindeki Otto – Hahn Gymnasium Okul Müdürü Dr. Hagen Bastian ile birlikte Amerikan Kültür Koleji (AK Koleji) Kurucu Temsilcisi ve İcra Kurulu Üyesi Meral Bilgin, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Amerikan Kültür Koleji Ortaokul Müdürü Kamil Alkaya, Amerikan Kültür Koleji İlkokul Müdürü Şükran Demircioğlu, okul idarecileri öğretmenler ve veliler katıldı.

Recep Kenan paylaştı: 22 Mayıs 2018 Salı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan Kardeş Okul protokol imza töreni okul öğretmenleri ve örencilerinden oluşan grubun dinletisi ile devam etti.

Amerikan Kültür Koleji Ortaokul Müdürü Kamil Alkaya, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve konuk idareci Monheim ilçesindeki Otto – Hahn Gymnasium Okul Müdürü Dr. Hagen Bastian ile birlikte Amerikan Kültür Koleji Kurucu Temsilcisi ve İcra Kurulu Üyesi Meral Bilgin tarafından gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından imza törenine geçildi.

23 NİSAN’LA BAŞLAYAN SÜREÇ 3 YILDA İMZA AŞAMASINA GELDİ

Evrensel değerlere göre öğrenci yetiştirme hedefiyle Kardeş Okul arayışlarının olduğuna işaret eden Amerikan Kültür Koleji Ortaokul Müdürü Kamil Alkaya, İngilizce eğitim veren kurum olarak Alman okulu ile Kardeş Okul çalışmasına girmekten kaygılandıklarını ancak çalışmaya başlayınca durumun değiştiğini kaydederek, “Almanya’nın Monheim Belediyesi ile Bizim Ataşehir Belediyesini kardeş belediye olmaları ve kültürel aktiviteleri hayata geçirmeleri sonucunda bizleri de yüreklendirdiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ilk olarak çocukları ağırlamamızla başlayan süreç, üç yıl içerisinde imza atma aşamasına geldi. Bundan sonra yapacağım projelerle daha önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

HER İKİ OKULUN YÖNETİCİLERİNİ KUTLUYORUM

Kardeş Belediye olarak 2010 yılından beri Monheim Belediyesi ile çok önemli işler yaptıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi ile Monheim Belediyesi’nin kardeş belediye olarak birçok önemli projeye imza attıklarını vurgulayarak, “Bir süre önce Monheim Belediye Başkanı tarafından Monheim’de yaşayan Türk vatandaşlarının ibadetlerini yapmaları için Cami yapımı amacıoyla arsa bağışladı. Benimde hazır bulunduğum temel atma töreni gerçekleşti.  Aşırı sağcıların tepkilerine göğüs gererek karşı çıktılar ve olayı sabote etmelerine izin vermediler. Türk bayrakları asarak Belediye Başkanı Zimmerman’a yapılan saldırıya tepkilerini gösterdiler. Monheim önemli bir kent. Kardeş kent, kardeş okul olmak sizin kendi tercihiniz. Bu projeden dolayı her iki okulun yöneticilerini kutluyor, geleceğinizin aydınlık olmasını diliyorum” dedi.

Recep Kenan paylaştı: 22 Mayıs 2018 Salı

KARDEŞ OKUL PROJESİNE İMZA ATMAK İSTEDİK

“Kardeş Okul” imza töereni için Ataşehir’de bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Monheim kenti Otto – Hahn Gymnasium Okul Müdürü Dr. Hagen Bastian, Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmerman’ın da selamını ileterek, “Biz sayın Zimmerman’ı Monheim’in sihirbazı olarak anıyoruz. Çok fakir ve borç içinde olan belediyeyi 7 yıl içinde Almanya’nın en zengin ve en genç nüfusu olan belediyesi yaptı. Böyle bir ilişki içinde olan Belediyelerimizin okulları olarak biz de Kardeş Okul projesine imza atmak istedik. Amerkan Kültür Koleji ile öğrencilerimiz robotik çalışma içine girecek. Karşılıklı ziyaretler yapılacak” dedi.

BELEDİYELER KARDEŞ OLUYORSA, OKULLARDA KARDEŞ OLABİLİRİZ

Destekleri için Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Amerikan Kültür Koleji Kurucu Temsilcisi ve İcra Kurulu Üyesi Meral Bilgin, geçen sene Almanya’da yapılan imza töreni sırasında Monheim Belediyesi tarafından çok iyi ağırlandıklarının altını çizerek, “Bu bize ilham verdi. -Belediyeler kardeş oluyorsa, biz de okullar olarak kardeş olabiliriz- dedik. Bunun için görüştüğümüz Otto – Hahn Gymnasium Okul Müdürü Dr. Hagen Bastian’a çok teşekkür ediyoruz. Bizi kırmadılar. Bu gün de bizim okulumuzu ziyaret ettiler. 3 yıldır bizi her şekilde destekleyen Engin Altınova’ya da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Amerikan Kültür Koleji ile Europaschule Otto – Hahn Gymnasium okulları arasındaki Kardeş Okul Anlaşması okul idarecileri Dr. Hagen Bastian ile Kamil Alkaya tarafından; farklı kültürlerin izleriyle yetişmiş yeni nesillere örnek olması dileği ve “Kardeş Okul Anlaşması”nın kardeşçe, dostça sanatın, sporun bilimin yolunda faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlaması temennisi ile imzalandı.

Ataşehir Yerleşkesinde, Amerikan Kültür Koleji ile Europaschule Otto – Hahn Gymnasium okulları arasındaki Kardeş Okul Anlaşması’nı hayata geçiren protokol okul idarecileri; Amerikan Kültür Koleji Ortaokul Müdürü Kamil Alkaya ile Otto – Hahn Gymnasium Okul Müdürü Dr. Hagen Bastian tarafından imzalandı. Törende, taraflar arasındaki konuşmalar Engin Altınova tarafından tercüme edildi.

Ataşehir Belediyesi ile Almanya’nın Monheim kenti belediyesi arasında daha önce imzalanan “Kardeş Kent- Belediye” anlaşması ile her iki belediye arasında kültürel ilişkiler önemli ölçüde ivme kazanmıştı.

Monheim Belediye Başkanı Sn. Danil Zımmermann Ataşehir’e gerçekleştirdiği ziyarette ziyaret Amerikan Kültür Koleji’ni de ziyaret ederek, okul idaresi ve öğrenciler sohbet edip eğitim alanları ve laboratuvarları hakkında bilgi alıp, ortak projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunmuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ