logo

Ataşehir Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı İsa Günalan Basınla Buluştu

Ataşehir Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı İsa Günalan Basınla Buluştu

2024 yerel seçimlerinde Ataşehir Barbaros Mahallesi Muhtar adayı İsa Günalan, basınla bir araya gelerek seçim çalışmalarına start verdiğini açıkladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

31 Mart yerel seçimlerinde Barbaros Mahallesi Muhtar adayı olduğunu açıklayan İsa Günalan basın mensupları ile buluştu.

Muhtar adayı İsa Günalan, Ataşehir Barbaros Mahallesi Güzelleştirme (AtaBarDer) derneği yönetiminde birlikte olduğu, muhtarlık sürecinde de ekip arkadaşları Nurcan Gür, Gönül Karakuş’un eşliğinde adaylık gerekçelerini ve hedeflerini basın mensupları aracılığıyla paylaştı.

MUHTARLIK GELİRİYLE HER AY 5 ÖĞRENCİYE EĞİTİM BURSU

Ataşehir Barbaros Mahallesi Muhtar adayı İsa Günalan, basınla bir araya gelerek seçim çalışmalarına start verdiğini açıkladı. Günalan, muhtar olursa, muhtarlık geliriyle her ay 5 öğrenciye eğitim bursu vereceğini kaydetti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Barbaros Mahallesi Muhtar adaylığını açıklayan İsa Günalan, 2019 yerel seçimlerinde de Barbaros Mahallesi muhtarlığı için yarışmıştı.

31 Mart yerel seçimlerinde Barbaros Mahallesi Muhtar adayı olduğunu açıklayan İsa Günalan, 1969 Yılında Ordu ili Mesudiye İlçesinde doğduğunu, 1972 Yılında ailesiyle birlikte o dönemde Kadıköy’e bağlı olan Yenisahra mahallesinde ikamet etmeye başladığını, mahalle sınırlarının yeniden belirlenmesi ile 1992 yılında Yenisahra Mahallesinden bölünerek kurulan Barbaros Mahallesi’nde ikamet ettiğini kaydetti.

1981 – 1985 Yıllarında Trafik Müşavirliği ardından kurucusu olduğu Yenisahra – Kadıköy Minibüs Hattının kurulması ile uzun yıllar boyunca; Yenisahra – Barbaros halkına durakta hizmet verdiğini ifade etti.

 Yenisahra Spor Kulübü Kuruculuğunu ve aktif yönetim kurulu üyeliği, Ataşehir Ordulular Derneği Kurucu üyeliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi üyeliği görevlerinde de bulunan Ataşehir Barbaros Mahallesi Muhtar adayı İsa Günalan, kurucuları arasında yer aldığı, Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği’nin (AtaBarDer) başkanlığını yürüttüğünü paylaştı.

Barbaros Mahallesi Muhtar adayı İsa Günalan, 12 Yıl Ataşehir Belediyesi’nde çalışarak emekli olduğunu, Barbaros Mahallesi’ndeki sorunların çözümüne yönelik çalışmalara gönüllü olarak katkı vermeye devam ettiğini ifade etti.

Evli ve 5 çocuk sahibi olduğunu kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı İsa Günalan, 6 torun dedesi olduğunu kaydetti.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK EK DERSLER, ETÜT; İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE DESTEK

Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği’nin kuruluşundan bugüne önceki yönetim ve şimdi ki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, gönüllü öğretmenlerle birlikte; bölgede öğrenim gören öğrencilere yönelik ek dersler, etüt faaliyetlerinin yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, bot ve mont yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek, gıda, eşya yardımında bulunduklarını, Göz taraması, Sağlık Taraması gibi çalışmalar yaptıklarını bu çalışmalara devam ettiklerini kaydeden İsa Günalan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin destekleriyle dernek merkezlerini yeni yerine taşıdıklarını belirtti.  Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için sosyal etkinlikler düzenlediklerin kaydeden Günalan, spor etkinlikleri de olmak üzere gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, becerilerini artıracak etkinlikleri daha da artıracaklarını belirtti.

SATRANÇ BENZERİ ETKİNLİKLE ÇOCUKLARI DERNEĞE ALIŞTIRABİLDİK

Derneklerin uyuşturucuyla mücadele ilgili olarak çalışmalar yapmasını artık çok müsaade edilmiyor. Yani direkt bunu emniyet kendisi üstleniyor ve bu çalışmaları onlar yapıyor. Dolayısıyla bizim de böyle bir çalışma yapmamız mümkün değil ama o çocukları böyle şeylerle masa başında oyalayabileceğimiz oyunlarla, satranç benzeri etkinlikle çocukları derneğe gelmeye alıştırabildik. 50’ye yakın öğrencimiz var. Kadınlarımızın derneğimize ilgisini yeterince çekemedik.

BAŞKAN BATTAL İLGEZDİ’YE VE SİTE SAKİNLERİNE TEŞEKKÜR

Eğitimci kimliğini hatırlattığı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür eden İsa Günalan,  Başkan İlgezdi’nin destekleri ile eklenen ek derslik ile eğitim çalışmalarını daha da artırdıklarını, eğitim ve diğer faaliyetlere katkıları için site yönetimlerine ve sakinlerine de teşekkür etti.

İSA GÜNALAN’IN AÇIKLADIĞI MUHTAR ADAYLIĞI GEREKÇELERİ

Kendisinin de kuruluşundan bu yana Barbaros Mahallesi’nde yolcu taşımacılığı yaptığını, minibüs duraklarının kurucuları arasında olduğunu vurgulayan İsa Günalan, muhtar adaylığı gerekçesi ve hedefleri:

MİNİBÜS VE OTOBÜS SEFERLERİ VE HATLARININ ARTMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Mahalle halkının ulaşım konusunda zorluklar çektiğine işaret eden İsa Günalan, “Mahallemizin henüz oturmamış bir ulaşım problemi var. Bu konuda İBB  ve İlçe belediyesi koordinasyonu ile UKOME’ye başvuru yapacağız. Minibüs hattı ve otobüs seferleri ve hatlarının artması için çalışacağız.” Dedi.

MOLOZ VE ATIKLARIN TEMİZLENMESİ

“Mahallemizde yıkılmış binaların atıkları var. Üzerine kaçak dökümler de çok oldu. İnsanlarımız mağdur oluyor. Mahallemizde karot alınmış, yıkılmayı bekleyen binaların yıkılması, yıkılmış metruk binaların moloz atıklarının İlçe Belediyemiz koordinasyonu ile hızlıca bulundukları konumlardan temizlenmesi yönünde çalışmalar yürüteceğiz. Mahalle sınırımız içerisinde yer alan yeşil alanlara yönelik moloz, atık ve diğer çevre kirliliğine neden olan malzemelerin temizlenmesi, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlayarak yeşil alanlarımızı koruyacağız.”

GENÇLERİMİZE SPORTİF, SOSYAL, KÜLTÜREL FAALİYETLER DÜZENLEYECEK

“Muhtarlık gelirlerimizi ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs desteğine döndüreceğiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin faydalanabileceği sportif, sosyal, kültürel faaliyetler düzenleyecek, düzenlenen faaliyetlere katılımlarını sağlayacağız.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Kentsel dönüşümün takipçisi olacağız. Hak sahiplerinin haklarını koruyarak, mahalle sakinlerimizin bir an önce sağlıklı konutlara kavuşması için süreçlerin takipçisi olacağız.”

DÖNÜŞÜMDE MAHALLE YARARINA HİZMET MERKEZLERİ KAZANDIRILMA MÜCADELESİ VERECEĞİZ

“Sosyal donatı alanları, belediye hizmet alanlarının mevcut dönüşümler başlayınca mahalle sakinlerinin yararlanabileceği en iyi hizmet merkezlerinin mahallemize kazandırılması için mücadele vereceğiz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ