logo

Ataşehir Belediye Meclisi 2022 Yılı Ocak Toplantısı 2 Birleşimde Yapıldı

Ataşehir Belediye Meclisi 2022 Yılı Ocak Toplantısı 2 Birleşimde Yapıldı

Ataşehir Belediye Meclisi 2022 yılı il toplantıları 03 Ocak 2022 ile 06 Ocak 2022 tarihlerinde Saat 15:00’te Ataşehir Belediye Başkanlığı Belediye Hizmet Binası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Ocak toplantısı ilk birleşimi 03 Ocak 2022 Pazartesi günü Saat 15:00’te Ataşehir Belediyesi merkez binası konferans salonunda Meclis 1.Başkanvekili Kudret Aslan başkanlığında yapıldı.

GAZETECİLER UĞUR MUMCU VE MUAMMER AKSOY ANMA

Gündeme geçilmeden gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkanvekili İlhami yılmaz, Sarıkamış şehitleri ile katledilen gazeteciler Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy ile ilgili mesajlarını iletti. Yılmaz, “10 Çalışan Gazeteciler Günü”nü de kutladı.

MHP ATAŞEHİR YÖNETİCİSİ GÖKHAN YILMAZ’A RAHMET

MHP Ataşehir yöneticisi Gökhan Yılmaz’a rahmet ve camia ile ailesine sabır dileğini aktaran Ak Parti Grup Başkan vekili Mustafa Naim Yağcı, Kayışdağı’nda park alanına komşu taşınmazın satışı ve ağaçların sökülmesi ile ilgili eleştirilerini Meclis üyeleri ile paylaştı.

Eleştirilere konu olan Ali Nihat Tarlan Parkı’na sınır alanın belediye tarafından vatandaşa satıldığını, vatandaşın yasal hakkını kullanarak inşaat yapmaya başladığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bu araziyi kendileri satmasa geleceklerin satacağını ifade etti.

BOSTANCI – KAYIŞDAĞI KARAYOLU GEÇİDİ HAYIRLI OLSUN

Kovid testi pozitif çıkan CHP Ataşehir ve İyi Parti ilçe başkanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten MHP’li Meclis üyesi Hakan Arıkaya, Ataşehir’in kronikleşen sorunu imar planlarını çözülmesini istedi ve İBB tarafından yapımına başlanan Bostancı – Kayışdağı karayolu geçidinin bölge trafiğini rahatlatacağı vurgulayarak “hayırlı olsun” dedi.

MHP Ataşehir İlçe yöneticisi Gökhan Yılmaz’a rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dileyen İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul,  gündem dışı konuşmasında; 2022 yılı ile ilgili iyi dilekleri ile birlikte Ataşehir’in sorunu imar planları ile ilgili Ak Partili üyelerin de desteğiyle çalışmaların sonuçlanması dileğini aktardı.

DENETLEME KURULU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündeme geçilerek ilk maddede yer alan Denetleme Kurulu üye seçimi yapıldı. Grupların teklifi ile CHP’li İlhami Yılmaz ve Birkan Birol 19 oy ile Ak Partili Üye Fatih Kayacı 14 oy ile Denetleme Kurulu üyeliklerine seçildi.

Gündemdeki 10 madde oylanarak ilgili komisyonlara gönderildikten sora Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 06 Ocak 2022 Perşembe günü toplanmak üzere oturumu kapattı.

2022 OCAK TOPLANTILARI 2. BİRLEŞİMLE TAMAMLANDI

Ataşehir Belediyesi merkez binası konferans salonunda 06 Ocak 2022 Perşembe günü Saat 15:00’te toplanan Ataşehir Belediye Meclisi 2. Birleşim ile Ocak Ayı toplantılarını tamamladı.

Ataşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantıları 2. Birleşiminde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum temeli atılan İmar İskan TOKİ projesi ilk etap inşaatı ile ilgili tartışmalar gündem oldu.

Gündem görüşmelerinde 5. Maddede yer alan Başkana Borçlanma Yetkisi ile ilgili tartışmalar da bir başka tansiyonu yükselten konu oldu. Gündemdeki 5 ve 7. Madde oy çokluğu, diğer maddeler ise oy birliği ile kabul edildi.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesi tamamlanınca Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 07 Şubat 2022 Pazartesi günü toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ