logo

Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekilini Seçiyor

Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekilini Seçiyor

İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi yerine Belediye Başkanlığı’na vekalet edecek isim Ataşehir Belediye Meclisi tarafından yapılacak seçimle belirlenecek.

Recep Kenan/itvhaber

İstanbul Valiliği’nden gelen tebliğ doğrultusunda 16 Aralık Saat 14:30’da 1.Başkanvekili Sadi Özata Başkanlığında toplanacak Ataşehir Belediye Meclisi, hukuki süreci tamamlana kadar İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine vekaleten görev yapacak Başkan Vekilini seçecek.

MECLİS, 1.BAŞKANVEKİLİ SADİ ÖZATA BAŞKANLIĞINDA TOPLANIYOR

16 Aralık Saat 14:30’da 1.Başkanvekili Sadi Özata Başkanlığında toplanacak Ataşehir Belediye Meclisi seçiminde adayların 3’te 2 oy almaları gerekiyor. Mecliste yapılacak 3’üncüoylamada ise salt çoğunluğu bulan aday başkan vekili olarak seçilecek. Seçimler kapalı zarf usulü oylama ile gerçekleşecek.

MECLİSİ, BAŞKAN İLGEZDİ’NİN HUKUKİ DURUMU NETLEŞENE KADAR VEKİL SEÇECEK

Ataşehir Belediye Meclisi’nde 22 CHP’li meclis üyesi ve 15 de Ak Partili üye bulunuyor. Toplam 37 üyesi bulunan Ataşehir Belediye Meclisi’nde 19 üyenin oyunu alan aday Ataşehir Belediyesi’ni Başkan Battal İlgezdi’nin hukuki durumu netleşene kadar vekaleten yönetecek.

TEBLİĞİN ARDINDAN 10 GÜN İÇERİSİNDE SEÇİM

Belediye Kanunu’nun  ilgili hükümleri gereğince; Ataşehir Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını tebliğinin ardından 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanarak kendi içerisinden, Belediyeyi yönetecek Başkan Vekilini seçmesi gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ