logo

Ataşehir Belediye Meclisi Encümen ve Komisyon Üyeleri Belirlendi

Ataşehir Belediye Meclisi Encümen ve Komisyon Üyeleri Belirlendi

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, Meclis Başkanlık divanı, Encümen ve İhtisas Komisyon üyelerini belirledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında Ataşehir Belediye Meclisi 4. Seçim dönemi ilk toplantısını yaptı.

Belediye Binasında Saat 10.da başlayan Ataşehir Belediye Meclisi 4. Seçim dönemi ilk toplantısı Nisan ayı ilk birleşiminden sonra Saat 14.00’te yapılan ve 2023 Mali Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin 4. dönem ilk toplantısında Meclis Başkanlık Divanı, Encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının üyeleri belirlendi.

YENİ DONEM SEÇİMLE BAŞLADI

Ataşehir Belediye Meclisi’nin 4. Seçim dönemi toplantısında yapılan kapalı oy açık tasnif ile Meclis Başkan Vekilleri ve Divan Katipleri ve Encümen Üyeleri seçildi. İhtisas Komisyon Üyeleri ise ad okunarak açık oylama ile yapılan seçimle belirlendi.

Gündem görüşmelerinden önce guruplar arasında yapılan görüşmelerde alınan kararla  6. Maddenin gündemin son maddesi olarak görüşülmesi karara bağlandı.

MECLİS 1. BAŞKANVEKİLİ KAYA ULUYILMAZ

Meclis üyeleri tarafından yapılan seçimde Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekilliğine CHP’li Meclis Üyesi Kaya Uluyılmaz, 2. Başkan Vekilliğine de CHP’li Tülay Uçar seçildi. CHP grubu önerisi ile aday olan Kaya Uluyılmaz ve  Tülay Uçar 26 oy alarak başkan vekilliklerine seçildi. Ak Partili üyeler ise 12 oy aadılar.

Meclisin yeni döneminde Asil Divan Katipleri Murat Güneş ve Seher Gülay oldu. Divan katipliklerine ise 26 oyla Murat Güneş ve Seher Gülay seçildi.

Gündemin 3. Maddesindeki seçimle Encümen Üyeliğine Hüseyin Gültekin, Abubekir Bozkızıl ve Cengiz Kayayurt seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARI TEŞEKKÜLÜ VE ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Gündemdeki 4. Maddede yer alan Meclis İhtisas Komisyonlarının belirlenmesi görüşüldü. CHP Grubundan 10 komisyon oluşturulması teklifi geldi. Ak Parti Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu oluşturulması teklifine karşı görüş belirterek red oyu verdi. Komisyonların belirlenmesi için yapılan oylamada, 9 komisyon oy birliği, 1 komisyon da oy çokluğu ile oluşturulması karara bağlandı.

Marmara Belediyeler Birliğinde Ataşehir’i temsil edecek üye seçini yapıldı. Anıl Dursun Mustafa Karaoğlu Marmara Belediyeler Birliği üyeliğine seçildi.

Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ile Encümen üyeleri 2 yıl görev yapacaklar. İhtisas Komisyonu üyelikleri ise 1 yıl görevde kalıyor.

2023 MALİ YILI FAALİYET RAPORU OYLANDI

Ataşehir Belediye Meclisi 4. Seçim dönemi ilk toplantısı Nisan ayı ikinci ve birleşimi Saat 14.00’te gerçekleştirildi. Ataşehir Belediyesi binasında yapılan oturumda, 2023 Mali Yılı Faaliyet Raporu görüşülüp oylanarak oy çokluğuyla kabul edildi.

GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ

Ataşehir Belediye Meclisi siyasi parti gruplarında yapılan seçimde ise CHP Grup Başkan Vekili olarak Birkan Birol Yıldız, AK Parti Grup Başkan Vekili olarak da Serdar Orhan seçildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ