logo

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Çalışmasını Tamamladı

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Çalışmasını Tamamladı

Ataşehir Belediye Meclisi 2’nci Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı Eylül Ayı Toplantıları 6 Eylül Perşembe günü Günü Saat: 17:00’de başlayan 3.’ncü Birleşimle tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meclis 1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının 3. ve son birleşiminde gündemindeki 13 maddeyi görüştü.

AK PARTİ GRUBU 4 SORU ÖNERGESİ VERDİ

Uzun süren grup toplantıları sonrasında gecikmeli başlayan Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son oturumu Ak Parti grubu tarafından verilen 4 soru önergesinin okutularak yapılan oylama ile başkanlık makamına havalesi ile başladı.

Kurban Pazarları temizlik çalışmalarının yetersizliği, Atabel Tatil Köyü, Belediye personelinin maaşlarının ödendiği banka ve promosyonu, Belediye sınırlarında Barbaros Mahallesi’ndeki 3300 pafta 5 nolu parseldeki inşaat ruhsatı veriliş tarihi ve ruhsatın suretinin talebini içeren soru önergeleri Gurp Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık ve diğere Ak Partili Meclis üyelerinin imzası ile Ak Parti gurubu tarafından verildi. Ak Parti gurubu tarafından verilen önergeler yanıtlanması amacı ile başkanlık makamında havale edildi.

Önergelerin havalesinden sonra gündem dışı söz alan üye olmadığından gündemdeki maddelerin görüşmelerine geçildi.

KSKM TAKAS YOLUYLA TAMAMLANIYOR

Kemal Sunal Kültür Merkezi’nin takas yoluyla ihalesini içeren madde ile ilgili görüş belirten Ak Parti Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, takas yolu ile ihalenin değer kaybına yol açabileceğine dikkat çekerek Büyükşehir’den plan tadilatı talebi ile gerçekleştirme yolunun denenebileceğine işaret etti.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI

Recep Kenan paylaştı: 6 Eylül 2018 Perşembe

BÜYÜKŞEHİR’İN ENGEL OLACAĞI KAYGISIYLA İHALEDE YÜKSEK FİYAT VERİLİYOR

Defalarca ihaleye çıkarılmasına rağmen sonuçlanamayan Kemal Sunal Kültür Merkezi’nin takas yolu ile tamamlanması yoluna gidildiğinin kaydeden CHP Sözcüsü Sadi Özata, Büyükşehir tarafından engel çıkartıldığı ve geciktirildiği için ihalede talip çıkmadığını iddia ederek, “Büyükşehir’in yine engel olacağı kaygısı ile ihalede yüksek fiyat veriyorlar. Belediyeler kanununun 18. Maddesi gereği ihale ile değerlendirilemeyen bir yeri bu şekilde değerlendirmeye çalışıyor” diye konuştu.

OYLAMADA ŞERH KAYDI İLE RET

İçkili yerlerin ruhsatı ile ilgili 2., Belediye taşınmazları üzerinde bulunan “Kamu Hizmetine Tahsislidir” şerhinin terkini içeren 3., “haczedilemez şerhi” içerdiğini iddia ettiği 5. ve 8. maddeler üzerinde görüş belirtmek üzere söz alan Ak parti Grup başkanı Cevat Arzık, grubu adına yaptığı konuşmada ilgili maddeler üzerinde olumsuz görüş belirterek, muhalefet şerhi koyduklarının altını çizdi. Arzık, ilgili maddeler üzerindeki olumsuz görüşlerini ve çekincelerini dile getirerek oylamada, şerh kaydı ile ret vereceklerini kaydetti.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI

Recep Kenan paylaştı: 6 Eylül 2018 Perşembe

UYGULAMALAR KANUN GEREĞİ

Ak Parti sözcüsü Mustafa Cevat Arzık’ın iddialarına yanıt vermek üzere söz alan CHP Grubu Sözcüsü Sadi Özata, gündem maddelerinin çelişki içermediğini, uygulamaların kanun gereği olarak yapıldığını ifade etti.

BELEDİYENİN ZARARA UĞRATILACAK

Görüşülen maddeler ile ilgili söz alan Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Levent, belediyenin zarara uğratılacağını iddia ederek; “CHP’li üyelerin bu mesuliyetin altına girmemesi lazım. Bu maddeler ile ilgili olumsuz oy kullanmalılar” ifadeleri ile CHP’li Meclis üyelerinden maddelerin oylamasında olumsuz oy kullanmaları talebinde bulundu.

ARAZİ ATAŞEHİRLİLERİN KULLANIMA AÇILMALI

8.Maddedeki sağlık alanı olarak tahsis edilen alanın satışının kamu zararına yol açacağını iddia eden Arzık’tan sonra söz alan İsmail Levent’de satışı doğru bulmadıklarını arazinin Ataşehirlilerin kullanımına açılması gerektiğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAHİL BÜTÜN BELEDİYELERDE ARAZİ SATIŞI

Ataşehir Belediyesi’nin bugüne kadar bir çivi çakmadığını, belediyenin zarara uğratılacağını iddia eden ve CHP’li Meclis üyelerinin oylama davranışı ile ilgili talebine tepki gösteren CHP Grubu Sözcüsü Ataşehir Başkan Yardımcısı Sadi Özata, Büyükşehir belediyesi de dahil olmak üzere bütün belediyelerin arazi satışı yoluna gittiğini ifade etti.

BELEDİYELERİN MÜLK SATMA, TAKASLA DEĞERLENDİRME HAKKI

Ak Partili üye Levent’in iddiaları ve CHP’li üyelere yönelik ifadelerine tepki gösteren CHP Grup Sözcüsü Sadi Özata, belediyelerin mülk satma, takas yoluyla değerlendirme hakkı olduğunun da altını çizerek, “Ataşehir Belediyesi 9 buçuk yıldır hizmet yapıyor. Nasıl kurulduğunu herkes biliyor. İsmail beyin her zaman söylediği sözler bunlar. El insaf… Kıyaslamak, hüküm koymak lazım… Yapılan her hizmet göz önünde. Görerek konuşmak lazım… Bu tür işlemler yasanın verdiği yetkiye göre Büyükşehir’in de aralarında olduğu belediyelerde devam ediyor. Bu güne kadar hangi mahallenin imarı çıktıysa ve belediyemize geçen hangi arsa satıldıysa ona göre konuşalım. Kendisinin de bulunduğu mahallelerde imar yok. Arsa yok. -Ataşehir’de çivi çakılmadı- demek vicdana sığmaz” dedi.

KENDİ AKLIMIZA, DÜŞÜNCEMİZE VE İRADEMİZE GÜVENİYORUZ

Özata, İsmail Levent’in CHP’li üyelere yönelik ifadeleri ile ilgili, “Biz Ataşehir’de CHP grubu olarak kendi aklımıza kendi düşüncemize ve kendi irademize güveniyoruz. Lütfen İsmail Bey bir daha bize tavsiyede bulunmasın. O kendi fikrini söylesin. Bize yol gösterme girişiminde bulunmasınlar” şeklinde tepki gösterdi.

Gündemdeki 13 maddeden 1-6 ve 11’inci maddeler komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle, 2-3-4-5-7-8-9-10-12 ve 13’üncü maddeler Ak Partinin muhalefetiyle oyçokluğuyla kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından toplantı, oturum başkanı Mustafa Kemal Aldoğan tarafından 01.10.2018 Pazartesi saat 17.00’da toplanmak üzere kapatıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ